Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

«Idrettsnerdene må tåle humorinnslag på TV under store mesterskap»

DEBATT: Under OL har jeg registrert at mange nerder (positivt begrep) innen friidretten har vært svært så kritiske til NRKs magasinsendinger fra OL på sen kveldstid. Nerdene (jeg definerer meg også som litt nerdete på friidrett) har ikke vært nådige mot NRKs satsing på humorister i OL-sendingene. Kritikken har til tider vært beinhard. Det mener jeg i stor grad er uberettiget.

Det er fint å se at det er engasjement rundt friidrettssendingene på TV – og vi har i høyeste grad lov til ha sterke meninger.

Mediene forvalter demokratiet vårt, og da skal vi ha lov til å ha sterke meninger om NRK og andre medier også. Selv har jeg vel knapt ytret mine meninger på SoMe, men her kommer likevel en ytring.

Henvender seg til massene

Min mening er at det er svært viktig for friidretten/idretten at NRK først og fremst ikke tilfredsstiller oss nerder i sine sendinger.

NRK henvender seg til massene, og her er vi nerder kun en bitteliten minoritet.

I stedet skal vi som elsker friidretten/idretten bli bekymret dersom alle OL-sendinger henvender seg til oss nerder. Da bommer i så fall NRK.

Statskanalen skal drive massekommunikasjon – og ikke i samtlige sendinger tilfredsstille oss nerdene.

Jeg mener at NRK i det store og hele tar denne oppgaven på alvor, også med humorister på sene kveldssendinger. NRK har et samfunnsansvar med å samle folket. Det gjør de ikke med å ha stort fokus på oss nerder.

Det er viktig at gjennomsnitts-Ola også synes at NRKs OL-sendinger er gode. Alle skal ha litt. Det skaper folkelig massekommunikasjon.

Ikke bra med for mange detaljer

Jeg blir heller bekymret dersom Post, Rodal, eller Vukicevic Demidov blir for detaljerte og vi nerder blir særdeles fornøyde.

Heldigvis synes jeg at trioen driver herlig massekommunikasjon, for det norske folket. Det viser også seertallene.

For gjennomsnittsseeren som NRK henvender seg til kjenner ikke til hekkehøyder med mer. Ja, kanskje er det slik at gjennomsnittsseeren tror at 400 meter hekk består av 20 hekker og at mangekamp også består av slegge, kappgang og en svømmetur.

Det er disse som representerer det norske folkedypet. Ikke oss nerder på friidrett.

De som finansierer mye av idretten (sponsorene) kjøper i stor grad massekommunikasjon. De kjøper bredden i folket. Oss nerder er nesten ikke representert i deres ønsker.

Det er derfor viktig at NRK og massemediene har fokus på de brede målgrupper. Det skaper mangfold i interessen. Og det skaper også inntekter som finansierer idretten. Idretten som vi vil se på TV.

Helheten gjør underverker

På denne måten prøver jeg alltid å ha to par briller når jeg ser friidrett. Det ene for meg som nerd. Det andre for den folkelige versjonen av meg selv (den finnes også, tro det eller ei).

Og den siste er den desidert viktigste. Det er folkets friidrett som skaper den brede interessen og som finansierer den. Det må vi ikke glemme – vi som elsker friidretten, eller de aller fleste idretter.

Ja, det betyr også at i stedet for å bli irritert på humorister som formidler friidrett, så skal vi friidrettsnerder være glade. Det er helheten som gjør underverker.

Da blir det massekommunikasjon – sammen med de direktesendte OL-øvelsene formidlet av Post, Rodal, Vukicevic Demidov med flere. Det er bra for idretten, også friidretten.

Så kos dere med de siste OL-timene, kveldsmagasinet på NRK inkludert. Legg irritasjonen til side. Nyt stor idrett – bredt definert!

PS: Jeg jobber ikke for NRK

Lasse Gimnes
Daglig leder og kommunikasjonsrådgiver i GimCom og medierådgiver for blant andre Johannes Høsflot Klæbo og Karsten Warholm
- Annonse -

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT