spot_img

Saudi-Arabia skal spille landskamper på Newcastles arena

Newcastle blir vertskap for Saudi-Arabias privatlandskamper mot Costa Rica og Sør-Korea i september.

Det opplyser klubben på sine nettsider. Saudi-Arabia møter Costa Rica 8. september og Sør-Korea 12. september på St. James’ Park.

«Saudi-Arabia, en nasjon besatt av fotball, fanget verdens oppmerksomhet under fjorårets VM ved å slå vinnerne Argentina 2-1 i en spennende gruppekamp i Qatar», skriver Newcastle i meldingen.

Billlettene til kampen vil kun koste omkring 65 norske kroner for voksne.

Klubben har sterke forbindelser til Saudi-Arabia. I 2021 ble Newcastle kjøpt opp av det saudiarabiske investeringsfondet PIF. Selv om fondet ledes av kronprins Mohammed bin Salman, har Premier League gått god for det og hevdet at klubben ikke kontrolleres av myndighetene i Saudi-Arabia.

PIF har også overtatt aksjemajoriteten i fire klubber i saudiarabisk fotball. I sommer har flere store stjerner i Europa meldt overgang. Det har fått kritikere til å omtale det hele som sportsvasking for å gjøre seg attraktiv som nasjon samtidig som og endre på omdømmet som har vært forbundet med en rekke brudd på menneskerettighetene.

– Autoritære regimer, med Saudi-Arabia i spissen, inntar idretten med storm, og idretten er ikke forberedt, har prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International uttalt til NTB.

(©NTB)

NTB
+ posts

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,539FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT