Illustrasjonsbilde: TIL
Meninger

«Kraftavtalen som kan skape energilekkasje for TIL»

KOMMENTAR: Det var god stemning på Romssa Arena i går. Det er det nye navnet på Alfheim Stadion etter at Tromsø IL (TIL) og Troms Kraft inngikk en femåring sponsoravtale på fem år som verdt ca. 12,5 millioner kroner. Håpet er at det samiske navnet, som betyr Tromsø sin arena på nordsamisk, skal bidra til å fremme samisk språk og kultur. Det er et modig valg.

TIL har i flere år engasjert seg for samenes rettigheter og i kampen mot samehets og har fått priser og anerkjennelse over hele landet, og også utenfor landets grenser, for dette engasjementet.

TILs kamp mot samehets

Og om du skulle være i tvil om det fortsatt eksisterer samehets i Tromsø og resten av Norge er det bare å ta en titt på kommentarene på sosiale medier og i kommentarfelt i forskjellige aviser rette etter at avtalen ble offentliggjorte. 

Å være mot at tradisjonelle stadioner bytter navn fordi klubber selger navnerettighetene til kommersielle partnere, er så sin sak. 

Men at det skal føre til hets av en minoritet er bare forkastelig.

I dette tilfellet viser intensjonen i avtalen mellom Troms Kraft og TIL at det trengs ekstra tiltak for å rette søkelyset mot denne formen for hets. 

Avt

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: