Vennskapskamp mellom Russland og Irak i St. Petersburg. Første landskamp i Russland siden fullskalakrigen i Ukraina startet.
Skjermdump Match TV
Meninger

«Sanksjonene slår sprekker – Asia og IOC er redningen for Russland»

KOMMENTAR: Verden er delt i synet på Russland. Den vestlige verden ønsker å straffe Russland hardt for krigføringen i Ukraina. Men sanksjonene fungerer ikke helt etter intensjonen fordi resten av verden ikke følger opp. Sånn er det også i idrettens verden. Russland er i ferd med å finne seg nye venner på idrettsbanen og kan være i ferd å få en ny normal.

Etter at Russland ble kastet ut av VM-kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar har ikke spørsmålet om russisk deltagelse i fotball vært høyt på agendaen i Europa. 

På FIFA-kongressen i Kigali i år var ikke russisk deltagelse på agendaen i det hele tatt og den russiske delegasjonen gikk fredelig rundt på Radisson Blu-hotellet der resten av UEFA-delegatene bodde.

Kommentaren fortsetter under bildet.

Bordet var dekket for den russiske delegasjonen på FIFA-kongressen i Kigali i mars 2023. Foto: Andreas Selliaas

Den russiske delegasjonen avga til og med stemme da FIFA-kongressen besluttet at Zimbabwe og Sri Lanka fortsatt skal være suspendert fra FIFA på grunn av politisk innblanding i de demokratiske prosessene i de to respektive forbundene!

Særbehandling av Belarus

Da EM-kvalifiseringen startet denne

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: