Liverpool-supportere i kø foran finalearenaen i Paris.
Foto: Aslak Sira Myhre
UEFA

Knusende UEFA-dom – frikjenner Liverpool-supporterne

Idrettspolitikk.no: UEFA får hovedansvaret for at «alt» som gikk galt før, under og etter Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid i Paris i mai 2022. Det kommer fram i en rapport som UEFA publiserte denne uka. Bare flaks førte til at ikke liv gikk tapt, konkluderer rapporten med.

Like i etterkant av finalen utnevnte UEFA en uavhengig kommisjon bestående av ni personer som skulle gå igjennom rutinene og adferden til alle involverte i forbindelse med kampen.

Omfattende rapport

Kommisjonen ble ledet Tiago Brandão Rodrigues og konklusjonene de kommer med i den 220 siders rapporten er drepende for UEFA, Det franske fotballforbundet (FFF), fransk politi og franske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Den uavhengige rapporten om sikkerhetsarbeidet i forbindelse med Champions League-finalen i 2022 er på 220 sider og feller en hard dom over UEFA.

Det fantes ingen Plan B for sikkerhetsopplegget og både politiarbeidet under kampen og uttalelsene fra franske myndigheter i etterkant var sterkt preget av fordommer mot Liverpool-supportere, ifølge rapporten.

Titusenvis av L

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: