Idrettspresident Berit Kjøll sammen med kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.
Foto: Dag Vidar Hanstad
Meninger

«Norsk idrett fortsetter å søke etter den perfekte idrettspresident. Den finner de aldri.»

GJESTEKOMMENTAR: Da valgkomiteen i 2019 vraket Tom Tvedt som idrettspresident, sa han til TV 2: «De spiser sine ledere». Det ser ut til å være umulig å bli gjenvalgt som den øverste tillitsvalgte i norsk idrett. Nå kan det skje igjen.

Flere særforbund ønsker et skifte, men først og fremst har mer enn halvparten av idrettskretsene flagget hvem de vil ha – før valgkomiteen er i nærheten av å legge fram sin innstilling. Den kommer ved påsketider.

Er de ikke interessert i å høre hva de vil?

Kanskje er poenget nettopp at de ønsker å påvirke arbeidet til valgkomiteen. At de foreslår kandidater for valgkomiteen, er noe annet enn det som framstilles i mediene nå. 

Vi ser kretsledere som forteller hvem de vil ha – ikke bare har foreslått at valgkomiteen skal vurdere. Er de ikke en gang interessert i å høre hva kandidatene har å legge fram? For eksempel kjenner de neppe til hva Åsne Havnelid ønsker å bidra med. Debattene i ukene og måneden før tinget er ikke av interesse?

Når det gjelder de to andre, Berit Kjøll og Zaineb Al-Samarai,

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: