Internasjonal presse omkranser Lise Klaveness rette etter talen på FIFA-kongressen i Doha. Skaper hun like mye blest i Lisboa i 2023?
Foto: Andreas Selliaas
Meninger

«Lise Klaveness' ønske om en plass i UEFAs styre splitter de nordiske landene»

KOMMENTAR: Samme dag som de nordiske fotballforbundene satt i gang en storstilt kampanje for å promotere søknaden for kvinne-EM i 2025, blir det kjent at fotballpresident Lise Klaveness, etter å ha vært i tenkeboksen nok en gang, stiller som en av kandidatene til UEFAs eksekutivkomité (styre) når halvparten av styreplassene skal velges på UEFA-kongressen i Lisboa i Portugal i april. Der kommer hun mest sannsynlig til å stille til kampvotering mot den danske fotballpresidenten, Jesper Møller. Det er noe symboltungt over det hele. Vil hun lykkes?

Til NRK forteller Lise Klaveness at hun har vært i Slovenia for å snakke med UEFA-president Aleksander Ceferin om hva han syns om at hun stiller og for å diskutere mulighetene for å bli valgt inn i UEFAs styre. 

Hva han mener får vi ikke vite, annet enn at han har en viss påvirkningskraft når det skal velges.

Den nordiske alliansen sørget for Ceferin

Norge og de nordiske landene har et veldig spesielt forhold til UEFA-president Aleksander Ceferin, som kom fra intet og ble valgt til UEFA-president i 2016. 

Undertegnede, sammen med fotballmagasinet Josimar, avslørte i 2016 hvordan og hvorfor det var de de nordiske landene som lanserte Ceferin som kandidat til å overta for Michel Platini. Det skjedde mest sannsynlig etter ønske fra Russland og mot at de nordiske landene skulle få noen motytelser.

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: