Fotballpresident Lise Klaveness holder tale på FIFA-kongressen i Doha i 2022
Skjermdump FIFA+
Meninger

«Idrettsgallaen: Det er på tide å sette pris på idrettspolitikken»

KOMMENTAR: Den årlige krangelen om hvem som burde vært nominert til priser på idrettsgallaen er i gang igjen. Prisene skal deles ut på Hamar 7. januar. Også i år ignoreres lederne i norsk idrett og det i et år der idrettspolitiske beslutninger har vært mer framtredende og avgjørende enn noen gang.

Det er mye politikk i utvelgelsen av kandidater til de forskjellige prisene. I utgangspunktet er dette en galla for den organisert idretten, de som er organisert i Norges idrettsforbund. 

Utøvere som Magnus Carlsen og Cecilia Brækhus (da proffboksing var forbudt) har utfordret den organiserte idretten og juryen på dette området, men det er elegant løst ved telefonavstemning.

Men det har i utgangspunktet ikke bare vært en galla for de som tilhørere den organiserte idretten, men også dem som har vært LOJALE mot den organiserte idretten, det vil si støttet enerettsmodellen (spillmonopolet) og Norsk Tipping. Også der har Magnus Carlsen vært et problembarn. Han er i dag internasjonal ambassadør for spillselskapet Unibet.

Og så ligger det mye politikk i hvilke idrettshelter og idretter som blir mes

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: