Kronprins Muhammed bin Salman sitter sammen med blant andre Saudi-Arabias landslagstrener i fotball og ønsker laget lykke til i VM i Qatar.
Foto: Skjermdump Arab News
Kommentar

«Oppsiktsvekkende fra Saudi-Arabias ambassadør til Norge!»

KOMMENTAR: I et oppsiktsvekkende intervju med Dagbladet forteller Saudi-Arabias ambassadør til Norge, Amal Yahya Al-Moallimi åpenhjertig om hvorfor Saudi-Arabia nå går all inn i sportens verden. Er hun for åpenhjertig?

Dagbladet møtte den saudiske ambassadøren på Holmenkollen Scandic Park og det ble en avslappet og hyggelig samtale om hennes og hennes families forhold til fotball, og om Saudi-Arabias strategi for investeringer i sportens verden, en strategi som er nedfelt i den såkalte Vision 2030.

Amal Yahya Al-Moallimi er en av tre kvinnelige ambassadører fra Saudi-Arabia og når vi snakker om sport og politikk er det verdt å nevne at en av de to andre kvinnelige ambassadørene er prinsesse Reema Bandar al-Saud. 

Hun er både Saudi-Arabias ambassadør til USA og er medlem i Den internasjonale olympiske komité (IOC). 

Sterk kobling mellom sport og politikk der altså, og fint plassert for å påvirke sentrale personer for at Saudi-Arabia skal få OL, et uttalt mål den siste tiden.

I intervjuet med Dagbladet er det

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: