Fra ett av møtene NFF hadde med sentrale personer i Qatar og organisasjoner som er aktive i Qatar.
Foto: Skjermdump NFF
Kommentar

«Korrupsjonsanklager mot VM-arrangøren Qatar – igjen»

KOMMENTAR: Det er mange måter å markere FNs internasjonale antikorrupsjonsdag på, som finner sted hvert år 9. desember. Allerede dagen før arrangerte emiren av Qatar, sjeik Tamim bin Hamad Al-Thani sin årlige prisutdeling (Anti-Corruption Excellence award) for å vise at han er imot korrupsjon.

Prisutdelingen foregikk på eksklusive Sheraton Doha Hotel med FIFA-president Gianni Infantino som hovedgjest og Rwandas president Paul Kagame som hovedtaler.

Det er nesten så man skulle tro det var et ironisk pek.

Qatar fikk VM på korrupt vis, Gianni Infantino etterforske for korrupsjon i Sveits (og skal inn til avhør hos sveitsiske påtalemyndigheter i januar) og Rwanda ligger på 53. plass på verdens antikorrupsjonsindeks, en plass de deler med Saudi-Arabia.

Føderale myndigheter i Belgia markerte selve dagen med å arrestere fire personer og foreta 16 ransakinger i Brussel som ledd i en omfattende anti-korrupsjonsetterforskning som har foregått siden i sommer. Da fant de ca. 6 millioner i kontanter. 

Raidene fortsatte et par dager etterpå og nå har politiet funnet ca. 10 millioner kroner og fle

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: