FIFA-president Gianni Infantino hudfletter pressen på pressekonferansen før VM i Qatar startet.
Skjermdump: FIFA+
Kommentar

«Etter Qatar-VM skal FIFA-presidenten rett i avhør hos sveitsiske påtalemyndigheter»

KOMMENTAR: FIFA-president Gianni Infantino gjemmer seg for pressen og andre som ønsker å stille ham kritiske spørsmål. Da fotballpresident Lise Klaveness dro til Qatar i forkant av VM svarte han ikke engang på henvendelsen om å møte henne for en prat om kompensasjon til migrantarbeidere og migrantarbeidssenter i Qatar. Det eneste som kan få ham i tale er politiet og rettsvesenet. Og sveitsiske påtalemyndigheter har planlagt en prat i januar.

Idrettspolitikk.no og Ekstra Bladet har i flere år avdekket, blant annet gjennom interne FIFA-dokumenter og skjulte lydbåndopptak, Gianni Infantinos vei til makten og hvordan han siden 2016 har kvittet seg med alle kritikere, for så å leve et liv i sus og dus. 

Siden i oktober i fjor har han bodd i Doha i Qatar og reist hyppig til Saudi-Arabia.

Skjermer seg

Hvorfor han har bosatt seg i Midtøsten og nekter å snakke med pressen eller fotballpresidenter som ønsker en kritisk dialog kan vi bare tenke oss til. 

En grunn kan være at han føler seg svært komfortabel og seierssikker og ikke gidder å menge seg med negative folk. Nå cruiser han inn til en ny periode som FIFA-president på FIFA-kongressen i Rwanda 16. mars. 

Han har ingen motkandidater og ingen som tør å si ham imot, bortsett fra en liten h

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: