En familie er fratatt det persiske flagg og yngstejenta brister i gråt. Bildet ble slettet etter odrdre fra sikkerhetsvakter, men ble gjenopprettet.
Foto: Samindra Kunti
Fotball-VM

Iran-USA: – Hvem vet hva slags plan de har for oss etterpå – skal de kidnappe meg?

Doha (Idrettspolitikk.no): Det er tre timer til avspark og stemningen rundt Al-Thumama stadion, med design som er inspirert av det muslimske hodeplagget kufi, er intens og fylt med frykt og engstelse.

De iranske supporterne, en blanding av tilreisende fra Iran og diaspora synger sammen, men samtidig merker man at alle er mistenksomme på hverandre. Hvem støtter regimet i Iran? Hvem er i opposisjon? Hvem bærer symboler eller budskap som er en protest mot regimet i Iran og som støtter det landsomfattende opprøret?

Det virker som om fotballkampen mellom USA og Den islamske republikken Iran er det siste de iranske supporterne tenker på.

Amper stemning

Veien hit har vært mer enn spesiell og startet med et utrolig 6-2-tap mot England i åpningskampen. I forkant av Englands-kampen var de utsatt for et enormt press og en politisk ramme som få andre landslag har vært utsatt for før. 

Kampen mot USA var om mulig – gitt den geopolitiske, sikkerhetspolitiske og innenrikspolitiske miksen – en større utfor

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: