FIFA-president Gianni Infantino på møte hos CONMEBOL i oktober i 2022, der han fikk støtte til gjenvalg av alle de nasjonale forbundene.
Foto: CONMEBOL
FIFA

Gianni Infantino bruker millioner av FIFAs penger for å bli gjenvalgt

Idrettspolitikk.no: Gianni Infantino reiser verden rundt på FIFAs regning for å drive valgkamp. Det har han gjort fra han ble valgt i 2016 og internt i FIFA har dette skapt stor misnøye. Rett etter at han ble valgt ønsket han å reise verden rundt med privatfly for å takke fotballedere som hadde stemt på ham. Det var en svært kostbar rundreise. Det viser interne dokumenter som Idrettspolitikk.no og Ekstra Bladet har fått tilgang til. Neste år gjenvelges Infantino uten motkandidater mye takket være hans ekstragavante reisevirksomhet.

FIFA-president Gianni Infantino har ingen motkandidater når han stiller til gjenvalg i Kigali i Rwanda i mars neste år.

Hevder å ha nesten alle på laget

Den danske fotballpresidenten Jesper Møller sa på en pressekonferanse under VM i Qatar at Infantino har fått støtte fra 207 nasjonale forbund. Tallet er ikke bekreftet og Idrettspolitikk.no vet at det er mer intern opposisjon enn det som har kommet fram i offentligheten. 

Til nå er det bare Tyskland, Norge, Danmark og Sverige (med forbehold) som har gått offentlig ut og sagt at de ikke ønsker at Infantino gjenvelges.

Idrettspolitikk.no erfarer at det foregår en heftig kampanje fra Infantinos stab om å få nasjonale forbund til å gå offentlig ut for å støtte Infantinos gjenvalg. Enkelte forbund har internt gitt tilbakemeldinger til Infantinos st

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: