FIFA-president Gianni Infantino på pressekonferansen dagen før VM i Qatar sparkes igang.
Foto: faksimile FIFA+
FIFA

FIFA-president Gianni Infantino til frontalangrep på pressen dagen før VM

Doha (Idrettspolitikk.no): Dagen før VM starter gikk FIFA-president Gianni Infantino til kraftig forsvar for vertsnasjonen Qatar, og anklaget vestlige kritikere for hykleri i en rotete, til tider sjokkerende tale som fikk de fleste i salen til å få hakeslepp i den timen han snakket til pressen.

– I dag føler jeg meg qatarsk. I dag føler jeg meg araber. I dag føler jeg meg afrikansk. I dag føler jeg meg homofil. I dag føler jeg meg funksjonshemmet. I dag føler jeg meg som en migrantarbeider, åpnet Infantino på pressekonferansen i Doha, Qatars hovedstad og sentrum for årets VM. Men det som fulgte var et bisarrt og virkelighetsfjernt forsvar av den kontroversielle turneringen.

Sammensurium av politikk, moral og fotball

Oppmuntret av utsiktene til gjenvalg neste år, foreleste FIFA-presidenten verdenspressen om moral, geopolitikk og fotball, og gikk til kraftig motangrep på europeiske europeiske kritikere av VM, bare uker etter at han sendte ut et brev til de 32 finalistene om ikke å bli dratt inn i ideologiske og politiske kamper, og bare dager etter å vært på G-20-møtet i Indonesia.

Ha

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: