FIFA-president Gianni Infantino på pressekonferansen dagen før VM i Qatar starter.
Foto: Faksimile FIFA+
FIFA

Avsløring: Brev til UEFA viser at FIFA unngår spørsmål om kompensasjon til migrantarbeidere

Idrettspolitikk.no: Fredag dro fotballpresident Lise Klaveness sammen med generalsekretær Karl-Petter Løken i Norges fotballforbund (NFF) til Qatar for å følge opp presset om opprettelsen av et migrantarbeidersenter i Qatar og kompensasjon til migrantarbeidere som har lidd urett i forberedelsene til VM, som starter søndag 20. november. Et brev Idrettspolitikk.no har fått tak i viser at NFF og UEFA ikke får støtte i sine krav.

Det var en meget spesiell seanse på pressekonferansen FIFA-president Gianni Infantino holdt i Doha, lørdag 19. november.

Belærende og offensiv FIFA-president

I 61 minutter lekset han opp for det oppmøtte pressekorpset om hvor hyklerske de var, blant annet når det gjaldt kritikken av migrantarbeidernes situasjon i Qatar. Deretter svarte han med samme belærende tone på spørsmål fra pressen.

– Hvis dere bryr dere, kunne Europa gjort som Qatar gjør med migrantarbeiderne. Dere kunne laget en lovlig kanal, gitt dem arbeid i Europa, gitt dem en fremtid og et håp.

– Men Europa stenger grensene, fortsetter Infantino og utroper:

– Det er hykleri!

Ifølge Infantino har FIFA tatt initiativ til en rekke reformer knyttet til migrantarbeidernes forhold, inkludert et qatarisk fond som skal ha dekket ubetalt lønn

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: