Foto: Pexels/Pixabay
Kommentar

«Overgrep og trakassering - Ikke rart idrettslederne skyr journalister»

KOMMENTAR: Denne uka fikk vi nok en rystende rapport om seksuelle overgrep og trakassering i idretten. Denne gangen fra den profesjonelle kvinnefotballen i USA. Allerede har to klubbledere måttet gå av som følge av avsløringene. Og flere kommer sikkert til å finne veien ut døra. Det mest rystende med disse avsløringene er at de ikke er enestående.

Rapporten er et resultat av avsløringer som The Washington Post og The Athletic har gjort i flere artikler. 

Dette er bare ett av mange eksempler på at journalister og journalistikk avdekker overgrep og trakassering i idretten. Og at det får følger.

Idretten greier ikke å rydde opp selv, skjuler alvorlige forbrytelser og er redd for at journalister skal ødelegge den fine fasaden som idretten ønsker å vise fram.

Omfattende rapport

Resultatene av artiklene til de to amerikanske publikasjonene resulterte i en 319-siders rapport, som fotballforbundet i USA (U.S. Soccer Federation) hadde bestilt.

Den tidligere riksadvokaten, Sally Q. Yates, som ledet arbeidet med rapporten, skrev i rapporten at «Spillerne beskriver et mønster med seksuelt ladete kommentarer, uønsket seksuell tilnærming, beføling og

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: