Svømmepresident Cato Bratbakk på inspeksjon i Duna Arena i Budapest der svømme-VM foregår samtidig som Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) avholder ekstraordinær kongress.
Cato Bratbakk
Svømming

Norges svømmeforbund stemte blankt om transpersoner

Idrettspolitikk.no. I helgen vedtok Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) på sin ekstraordinære kongress i Budapest i Ungarn nye regler for transpersoner. Presidenten i Norges svømmeforbund (NSF) er svært misfornøyd med prosessen.

Det mest kontroversielle vedtaket var at personer som ikke har gjennomført kjønnskorrigering før de er tolv år ikke får delta i kvinneklassen.

Svært overrasket svømmepresident

I realiteten betyr det at transpersoner blir ekskludert fra kvinneklassen i svømming.

Istedenfor åpner FINA for å etablere en åpen klasse der transpersoner skal få delta. Vedtaket fikk 196 stemmer av 274. Norges svømmeforbund (NSF) stemte blankt.

President i NSF, Cato Bratbakk, ble svært overrasket da FINA ønsket å stemme over et nytt regelverk for transpersoner på den ekstraordinære kongressen i Budapest.

Da nytt regelverk skulle vedtas stemte han derfor på vegne av Norges svømmeforbund blankt.

– Ifølge agendaen på denne kongressen skulle dette være en informasjonssak fra FINA om deres arbeid rundt dette temaet, sier svøm

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: