Frontrunner Publishing
spot_img

Høyre-ordfører stjal innhold fra Idrettspolitikk.no og presenterte det som sitt eget

Idrettspolitikk.no: På Trønderdebatt 28. mai 2021 skrev Høyre-ordføreren på Ørland, Tom Myrvold et debattinnlegg med overskriften Mangel på kunnskap om idrettspolitikk har aldri vært mer tydelig enn i det året som har gått.

- Annonse -

I innlegget skriver Myrvold at koronaen har avslørt at vi trenger mer kunnskap om idrettspolitikk og «at idretten må gis reelle rammer til å sette sin egen agenda».

I kommentaren fremhever han det nystartete Nasjonal Idrettspolitisk Arena (NIPA), som var planlagt arrangert for første gang i 2021.

Nå viser det seg at mesteparten av innlegget var tatt fra kommentaren Korona avslører hvor lite vi kan om idrettspolitikk som ble publisert på Idrettspolitikk.no 2. februar 2021.

Avsløringen kommer etter at Trønderdebatt 16. mars publiserte en debattartikkel av Myrvold 16. mars som stort sett viste seg å være kopi av andres arbeid.

Ved nærmere gjennomgang av flere av Myrvolds debattinnlegg på Trøndedebatt de siste årene dukket debattartikkelen om korona og idrettspolitikk opp.

Redaktør i Trønderdebatt, Snorre Valen laget en egen artikkel med en oversikt over alle artiklene Tom Myrvold hadde sendt inn som sine egne.

Her er oversikten over hva han stjal fra kommentaren i Idrettspolitikk.no:

Idrettspolitikk.no

Og mangel på kunnskap om idrettspolitikk har aldri vært mer tydelig enn i det året som har gått. Det er det mange grunner til.

Da nasjonale myndigheter stengte ned Norge for over ett år siden ble også idretten rammet hardt. Viktig dugnadsarbeid ble stoppet og aktivitet for hundretusenvis av barn, ungdom og voksne ble satt i bero.

Mange innenfor idretten mislikte dette sterkt, men holdt optimismen oppe med egne opplegg for egentrening og etter hvert med organisert trening med strenge koronaregler.

Nasjonale og kommunale myndigheter i hele landet var mer liberale overfor andre grupper enn idretten og da smittetallene økte igjen, måtte idretten nok en gang gå i dvale.

Myrvold:

Mangel på kunnskap om idrettspolitikk har aldri vært mer tydelig enn i det året som har gått. Det vises på flere måter. Da nasjonale myndigheter stengte ned Norge for over ett år siden ble også idretten rammet hardt. Viktig dugnadsarbeid ble stoppet og aktivitet for hundretusenvis av barn, ungdom og voksne ble satt i bero. Nasjonale og kommunale myndigheter i hele landet var mer liberale overfor andre grupper enn idretten og da smittetallene økte igjen, måtte idretten nok en gang gå i dvale. Mange følte at de fikk dobbelt straff.

Idrettspolitikk.no:

Og et viktig spørsmål som har dukket opp er om man i det hele tatt skal prioritere eliteidrett og internasjonale konkurranser når resten av samfunnet er lammet. Er dette stoff til sportssidene eller er dette stoff som skal behandles på lik linje med alt annet nyhetsstoff. Dette er problemstillinger som aldri har vært mer viktig å ta stilling til enn akkurat nå og den situasjonen vi er oppe i er en gyllen mulighet til å rette søkelyset mot de politiske sidene av idretten. Det vil bidra til at kunnskapsnivået om idrettspolitikk øker i hele samfunnet.

Myrvold:

Og et viktig spørsmål som har dukket opp er om man i det hele tatt skal prioritere eliteidrett og internasjonale konkurranser når resten av samfunnet er lammet. Dette er problemstillinger som aldri har vært mer viktig å ta stilling til enn akkurat nå og den situasjonen vi er oppe i er en gyllen mulighet til å rette søkelyset mot de politiske sidene av idretten. Det vil bidra til at kunnskapsnivået om idrettspolitikk øker i hele samfunnet.

Idrettspolitikk.no:

Grovt sett kan idrettspolitikk deles opp i to.

Vi har politikk i idretten. Den dreier seg om hvordan idretten styrer seg selv. Det kan være alt fra likestilling i hoppbakken, rasisme på fotballbanen og hvordan man skal straffe dopingsyndere. Dette er selvsagt ikke løsrevet fra resten av samfunnet, men i hovedsak dreier dette seg om idrettens egne demokratiske prosesser.

Og så har vi idrett i politikken. Den dreier seg om hvordan politikere fra politiske partier bruker idretten som virkemiddel i politikken for å oppnå egne mål. Å søke om ski-VM for å øke turismen, målrettede midler til idretten som skal sørge for at nordmenn går ned i vekt eller bruke idrettshaller som vaksinerom er eksempler på dette.

Myrvold:

Grovt sett kan idrettspolitikk deles opp i to.

Vi har politikk i idretten. Den dreier seg om hvordan idretten styrer seg selv. Det kan være alt fra likestilling i hoppbakken, høydehus, rasisme på fotballbanen og hvordan man skal straffe dopingsyndere. Dette er selvsagt ikke løsrevet fra resten av samfunnet, men i hovedsak dreier dette seg om idrettens egne demokratiske prosesser.

Og så har vi idrett i politikken. Den dreier seg om hvordan politikere fra politiske partier bruker idretten som virkemiddel i politikken for å oppnå egne mål. Å søke om ski-VM for å øke turismen, målrettede midler til idretten som skal sørge for at nordmenn går ned i vekt eller bruke idrettshaller som vaksinerom er eksempler på dette.

Idrettspolitikk.no:

Dette er problemstillinger som aldri har vært mer viktig å ta stilling til enn akkurat nå og den situasjonen vi er oppe i er en gyllen mulighet til å rette søkelyset mot de politiske sidene av idretten.

Myrvold:

Dette er problemstillinger som aldri har vært mer viktig å ta stilling til enn akkurat nå og den situasjonen vi er oppe i er en gyllen mulighet til å rette søkelyset mot de politiske sidene av idretten. Det tjener hele samfunnet på.

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT