Menneskerettigheter

IOC flørter nok en gang med nazistenes OL

Idrettspolitikk.no: Lørdag 11. desember promoterte IOCs Twitter-konto nok engang PR-materiale fra ett av Hitlers olympiske leker. Denne gang fra vinter-OL i Garmisch-Partenkirchen i 1936. Det er knapt et halvt år siden tilsvarende skjedde.

Over en plakat fra vinter-OL i 1936 står det blant annet «Her er en plakat fra Garmisch-Partenkirchen 1936. Liker du det?» Dette ble publisert helt ut av det blå, men ble raskt fjernet.

Plakaten er laget av den tyske illustratøren og plakatmaleren Ludwig Hohlwein (1874-1949). Hohlwein var medlem i det tyske nazipartiet (NSDAP) og gjorde store penger på oppdrag for nazistenes propagandaapparat, blant annet å fremme den ariske rasen på plakatene til vinter-OL i 1936.

Sist gang IOC promoterte lekene til Adolf Hitler var i forkant av OL i Tokyo da de viste videoklipp av ungarske Ágnes Keleti som overlevde Holocaust og som er det eldste gjenlevende OL-vinneren.

Ikke første gang

Keleti vant fem gullmedaljer i turn på 1950-tallet. Hun mistet faren sin og flere onkler i Auschwitz. Filmsnutten med Kele

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: