Kommentar

«Den brutale sportsvaskinga»

KOMMENTAR: Ukas mest alvorlige hendelse i presse-Norge er trusselen fra et norsk advokatkontor, på vegne av VM-arrangøren i Qatar, om å saksøke fotballmagasinet Josimar hvis de ikke trekker tilbake deler av en artikkel som avslører mektige personer i Qatar. Dette er en flik av den møkkete sportsvaskinga.

Jeg var den eneste uavhengige kritikeren og journalisten som snakket med NFFs Qatar-utvalg. Temaet var sportsvasking. Jeg takket først nei, fordi jeg ikke trodde at de ville høre på det jeg hadde å si, men takket etter noen runder med meg selv ja, fordi jeg tenkte at da kan de i hvert fall ikke si at de ikke har blitt informert. Jeg tror ikke jeg gjorde særlig inntrykk.

De siste årene har vi diskutert sportsvasking, men stort sett prøvd å definere hva det er og gi noen illustrasjoner på hvordan det ser ut i offentligheten.

De fremste eksemplene er Qatars oppkjøp av PSG og kjøpet av fotball-VM i 2022, Emiratenes oppkjøp av Manchester City og nå sist det saudiske oppkjøpet av Newcastle.

Fortellingen er alltid at de gjør dette for å skape et godt inntrykk av seg selv.

Men i denne pakka med sports

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: