spot_img

KOMMENTAR: Petter Northugs troverdighet avgjøres ikke av en velregissert pressekonferanse

Fra et ferdigskrevet manus fortalte han det oppmøtte pressekorpset og alle dem som satt og fulgte med på stream (sikkert en del svenske medier, som ikke var til stede på pressekonferansen) at han har et alvorlig rusproblem, at han trenger hjelp og at han er villig til å ta den straffen han etter hvert får.

Kommentaren fortsetter under lenken.

Northug sier at han nå har nådd sitt livs bunnpunkt, samtidig som han er glad for at han ble tatt. Det var denne hendelsen som fikk han til å innse at han har et alvorlig problem og som kan føre ham videre, sa han.

Det var en godt forberedt og fokusert Petter Northug som stilte til pressekonferansen og mange støttespillere og tvilere har allerede gått ut og gitt ham honnør for at han la seg flat, innrømmet skyld og sier seg villig til å ta konsekvensen av det han har gjort.

Dette var sikkert krisehåndtering etter boka. Northug selv sa at han ikke forventet eller forlangte sympati, men må allikevel ha følt en viss empati av pressekorpset som var møtt opp.

For selv om norske journalister prøvde å bore litt i Northugs narkotikabruk, villmannskjøring med bil, tiden etter langrennskarrieren og miljøet han har vanket i de siste par årene, må Northug ha følt en viss sympati når nesten alle startet sine spørsmål med å tiltale ham med fornavn.

Det er en god start å være dus med journalistkorpset når han nå skal starte på rehabilitering.

Man skal ikke tråkke på noen som ligger nede og det er bra at Northug allerede har fått hjelp av Olympiatoppen for å komme seg inn i et bedre spor og at han tatt imot hjelpen. I tillegg virker det som familien, nære støttespillere og tidligere skikolleger ønsker å hjelpe ham. Det er bra.

Kanskje dette er hendelsen som får norsk idrett til å etablere et eget team som skal hjelpe toppidrettsutøvere med tomrommet når karrieren er slutt og at utøvere som har tenkt eller tenker utenfor boksen også innrømmer at de trenger folk rundt seg som kan si nei.

Selv om Northug gjorde et tillitsvekkende inntrykk på pressekonferansen og at den, selv om det så veldig ubehagelig ut, kan ha hatt en form for terapeutisk effekt, henger ikke troverdigheten hans ene og alene på denne seansen.

For det første har han lovet bot og bedring før og likevel sitter han her igjen. Og han sier at han har levd et dobbeltliv og fornektet rusproblemer tidligere. Hvorfor skal vi tro ham akkurat nå?

Han sier at han ble tatt med 40.000 kroner i kontanter i bilen etter en ferietur til Spania. Hvem har med seg så mye i kontanter på ferie til Spania og hvorfor? Det svarte han ikke på.

Han sier han ikke har brukt narkotika før januar i 2019, at han aldri har kjørt bil i ruspåvirket tilstand annet enn i 2014 og at han ikke kjørte ruspåvirket da han ble tatt denne gangen.

Han sier at han bare har brukt kokain og sovetabletter og ingen andre rusmidler annet alkohol. Og at han aldri har vært påvirket i andre sammenhenger enn på fest. Han har heller ikke hørt om at han har gått glipp av forretningsavtaler fordi han har levd et utsvevende liv.

Hvis alt dette er sant er det bra. Men hvis noe av dette er halvsannheter, løgn eller noe er bevisst utelatt, svekkes troverdigheten hans ytterligere.

Vi vet at det eksisterer flere videoer i sosiale medier som viser Petter Northug i sammenhenger som han og mange andre skulle vært foruten. Hvis det kommer fram hendelser eller opplysninger som taler imot det han sa på pressekonferansen i dag holder det ikke med pressekonferanser som dette for å ha troverdighet.

Alle håper at Petter Northug får den hjelpen han trenger og at han forlater miljøet som har bidratt til at han har havnet der han er i dag.

Og så får vi håpe at det vi hørte på pressekonferansen i dag var ekte vare og ikke nok et løftebrudd til alle dem som alltid har hatt troen på ham.

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,541FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT