Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Hatice Cengiz: Åpent brev til supporterne av Newcastle Football Club.

- Annonse -

Jamal ble drept på det saudiske konsulatet i Istanbul, 2. oktober 2018 på verst tenkelige måte, mens jeg satt på utsiden og ventet på ham. Vi skulle gifte oss bare få dager etter.

Jeg skriver til dere på et viktig tidspunkt i historien til den verdenskjente fotballklubben deres.

Kronprins Mohammed bin Salman, den egentlige lederen i Saudi-Arabia, prøver nå å overta klubben deres ved å tilby en stor sum med penger. Jeg er klar over at mange av dere er fristet av dette tilbudet, for å komme ut av den alvorlige situasjonen som klubben deres har vært i i mange år.

Husk da at kronprinsen er anklaget for å ha beordret drapet på Jamal. Etterforskningen har vist at han var ansvarlig for drapet. Han har ikke måttet stå til ansvar for ugjerningen i sitt hjemland, siden han kontrollerer landet med jernhånd.

Jeg lurer egentlig på om dere virkelig mener at Mohammed bin Salmans tilbud er veien ut av klubben og byens nåværende situasjon.

Hvordan kan det være det når klubben vil bli styrt av en person som burde stått i en rettsal og forsvart seg mot drapsanklagene, slik vi forventer av alle som er anklaget for å drepe noen?

Vi må i denne situasjonen ikke glemme at drapet på Jamal kun er en av mange overgrep som er beordret av kronprinsen og hans indre krets.

Det er velkjent at de har fengslet og torturert mange av sine motstandere og også mange likestillingsaktivister, drept og lemlestet utallige sivile i krigen i Jemen, og til og med forfulgt noen av sine egne familiemedlemmer.

Dette er den han egentlig er, og garantert ikke en person du ønsker skal ta over klubben din.

Regelverket i Premier League tillater ikke at kronprinsen eier og kontrollerer klubben din. Vi må forsikre oss om at denne høye standarden ikke blir rokket ved.

Tenk over at klubben din i måneder og år framover vil være «hjemmet» til en som er anklaget for drap og tortur, og at dere vil søke suksess på fotballbanen med en mørk og ekkel skygge over dere.

Jeg tror vi alle kan være enig om at det ikke bør være arven og skjebnen til Newcastle Football Club.

Dere som er lojale supportere har en stemme i denne saken. Jeg bønnfaller dere om å forene dere og beskytte klubben og byen dere elsker og at dere skåner dere for kronprinsen og dem han omkranser seg med.

Disse personene gjør ikke dette for å hjelpe dere eller fordi de har deres beste i bakhodet, de gjør det kun av egeninteresse. Deres hjerte ligger ikke i klubben som betyr alt for dere.

Jeg ber dere sende denne beskjeden høyt og klart til Premier League, til klubbledelsen, til byens politikere, og til resten av verden. Deres stemme vil ha enorm kraft.

Vi må ikke la det vidunderlige spillet bli svertet av dem som ikke har noen følelser for dette i det hele tatt, og som kun ønsker å dekke over sine forferdelige synder. Nå er tiden inne for å stå samlet for spillet, klubben, byen og landet og slå døra hardt igjen for denne motbydelige avtalen.

Avtalen er ikke noen livline for klubben deres, men det verst tenkelige utfallet for alle oss som er ordentlige og omsorgsfulle mennesker.

Hatice Cengiz

13. mai 2020.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT