spot_img

«UEFA bør få beskjed: Serbia-kampen avlyst!»

Det er noe absurd over den såkalte fotballfamilien i disse koronatider. Og NFF bidrar med sitt.

Full stans i norsk fotball

Da kom det nemlig melding om at NFF hadde innført de strengeste og mest omfattende tiltak noen gang.

Fra NFFs pressemelding kunne vi lese: All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM-kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars.

Ikke nok med det. For oss som trener og bor i Oslo ble det sendt ut melding om at Bymiljøetaten hadde besluttet å stenge alle kommunale idrettsanlegg for aktivitet inntil videre. Dette for å begrense smitterisiko, og gjelder på ubestemt tid.

Det betyr at alle klubber i Oslo har lagt ned forbud mot all aktivitet i og rundt fotballbanen i hovedstaden.

Det er gode og riktige tiltak.

Serbia-kampen skal spilles for enhver pris?

Men det er ett fotballarrangement som NFF tviholder på og det er EM-kvalifiseringskampen (eller semifinalen i Nations League, som man også kan kalle kampen) mellom Norge og Serbia, som etter planen skal spilles 26. mars.

NFF lener seg på UEFA når det gjelder denne kampen, et forbund som til nå har vist seg helt blottet for innsikt, moral og ydmykhet når det gjelder korona.

NFF vil nemlig vente til et ekstraordinært møte i UEFA neste tirsdag før de beslutter hva som skal skje med denne kampen.

På dette møtet skal skjebnen til de gjenstående Europa League- og Champions League-kampene og sommerens fotball-EM også avgjøres. Hvis de greier å komme fram til en belsutning.

Fullt kaos i fotball-Europa

Det råder fullt kaos i fotball-Europa akkurat nå. Noen kamper blir avlyst, andre spilles for tomme tribuner med horder av tilskuere utenfor stadion-murene, eller kamper spilles for fulle tribuner som om ingeting har skjedd.

Noen ligaer utsettes på ubestemt tid, andre går som normalt. Italia har innført unntakstilstand i hele landet, også for fotballen, mens i Storbritannia har statsminister Boris Johnsen sagt at fotballen går sin gang, så lenge smittefaren for tilskuere som reiser med undergrunnen ikke blir for stor.

Det er ikke til å tro.

Og til sommeren venter et fotball-EM i tolv byer i tolv land som har helt forskjellig tilnærming til koronapandemien som nå herjer for fullt i store deler av verden.

Det eneste tiltaket NFF har gjort i forbindelse med Serbia-kampen er å innføre tomme tribuner. Det virker kanskje raust, siden det betyr tapte inntekter, men det er egentlig ganske stusselig.

I utgangspunktet ville Lars Lagerbäck ha hatt problemer med å ta ut en spillertropp fordi mange av spillerne kan ha hatt kontakt med koronasmitten i utlandet i de lagene de spiller i eller i de kampene de har spilt.

Og etter dagens mest dramatiske tiltak i Norge etter andre verdenskrig vil landslagstreneren få enda større problemer, i hvert fall hvis NFF skal følge retningslinjene fra norske myndigheter.

Regjeringen og norske helsemyndigheter har nemlig bestemt at alle som kommer tilbake fra reiser utenfor Norden, skal i hjemmekarantene – uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Dette gjelder alle som er kommet til landet siden 27. februar

Best å tilkalle troppen i god tid slik at alle spillerne har sonet ferdig karantenen til kampen starter.

Og ikke bare det. Den foreløpige sluttdatoen for de strenge nye retningslinjene fra myndighetenes side er 26. mars, dagen Serbia-kampen skal spilles.

Det kan hende de også får problemer med å sitte sammen å spise mellom treningsøktene, siden regjeringen forbyr buffetservering og å sitte nærmere enn en meter mellom hverandre på hotellet der de skal bo og spise.

Det er nesten ufattelig at NFF etter dagens pressekonferanse fra norske helsemyndigheter, og etter selv å ha satt all norsk fotball på vent til mai, skal vente på UEFA for å beslutte om landskampen mot Serbia skal spilles ikke.

UEFA har null troverdighet i håndteringen av korona til nå og skal NFF sitte igjen med noe som helst av troverdighet i denne saken er det bare å si til UEFA at, sorry, denne kampen kan vi ikke spille.

PS. Hvis du fortsatt er i tvil om hvor alvorlig situasjonen er, kan du lese denne listen over tiltak som ble innført av norske myndigheter i dag.

 • Barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, universiteter, høyskoler og andre utdanningsinstitusjoner stenges
 • Unntak gjelder for 15 definerte kritiske samfunnsfunksjoner, som personer i helsesektoren
 • Skoler og barnehager må sørge for tilbud til barn med foreldre i disse funksjonene, og for barn med særlige behov
 • Kulturarrangementer, idrettsarrangementer, treningssentre, svømmehaller og virksomheter som tilbyr frisør, hudpleie, massasje, kroppspleie og tatovering forbys
 • Helseministeren forbyr også buffeter. Restauranter og utesteder må legge til rette for at besøkende kan holde minst én meters avstand.
 • Detalj- og varehandel driftes som normalt. Helseministeren fraråder folk fra å hamstre mat. Følg nasjonale sikkerhetsmyndigheters råd om hva du skal ha hjemme
 • Transportsektoren driftes som normalt, men folk oppfordres til å unngå fritidsreiser. Ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser som er strengt tatt nødvendig
 • Unngå offentlig transport, eller andre steder der du lett kan komme nær andre, og nærkontakt med andre
 • Det innføres også restriksjoner for besøkende til alle landets helseinstitusjoner. Helsepersonell som jobber med pasientbehandling, får heller ikke reise utenlands for å sikre at Norge har helsepersonell tilgjengelig
 • Alle som kommer tilbake fra reiser utenfor Norden, skal i hjemmekarantene – uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette gjelder alle som er kommet til landet siden 27. februar
 • Kollektivtransporttilbudet opprettholdes. Folk med kritiske samfunnsfunksjoner skal kunne komme seg til jobb, og holde avstand til hverandre
 • Ikke besøk personer ved institusjoner som tilhører sårbare grupper, for eksempel eldre eller syke
 • Helsepersonell som jobber med pasientbehandling forbys å reise til utlandet – både tjenestereiser og privatreiser. De vil få kostnadene kompensert. Gjelder foreløpig ut april 2020

Tiltakene gjelder fra 12. mars klokken 18.00 til og med 26. mars 2020, med unntak av sistnevnte punkt om reiser for helsepersonell som foreløpig gjelder ut april.

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,541FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT