Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

VALG 2019: Erna Solberg twitrer fortsatt mest om norske idrettsprestasjoner

- Annonse -

De siste par årene har det vært riktig å kalle statsministeren for Sportstwitterministeren. Mellom 21. juli 2017 og 22. mars (like etter ski_Vm i Seefeld) dreide 66% av hennes Twitter-meldinger seg om sport, og i hovedsak norske idrettsprestasjoner.

Dette har endret seg de siste månedene.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

Moderne telegrambyrå

Twitter har blitt et viktig kommunikasjonsverktøy for mange politikere for å fortelle om sin politikk eller for å skape debatt, men for statsminister Erna Solberg virker det som om hun for det meste det som en moderne utgave av telegram.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

Siden 21. juli 2017 har statsministeren twitret eller retwitret 219 ganger.

Tar vi bort tweets hun ikke har skrevet selv (altså retweets) står vi igjen med 131 tweets.

Fram til 22. mars 2019 dreide hele 62 seg om norske idrettsprestasjoner. Det vil si at ca. 66% av Twitter-meldingene dreide seg om sport.

Men fra 22. mars og fram til i dag er det langt færre sportstweets enn tidligere. I dette tidsrommet har statsministeren twitret kun fem ganger om idrett og hele 27 ganger om andre ting (for eksempel om brannen i Notre Dame, D-dagen og om flytting av sykehus).

Svært få ganger har statsministeren twitret om konflikter i og rundt egen regjering. Tre ganger twitret hun for eksempel om Syliv Listhaug-saken, som førte til hun måtte gå av som justisminister og ingen ganger om Wara-saken.

De fleste egenskrevne Twitter-meldingene det siste halve året dreier seg om den norske kampen for å bli med i FNs Sikkerhetsråd, kondolanser etter naturlige dødsfall og massakre. Disse twitter-meldingene har det altså blitt flere av.

I dag er styrkeforholdet 67 Twitter-meldinger om sport og 64 som ikke er sportsrelatert. Det vil si at statsministeren nå de to siste årene har twitret 51% om sport og 49% om andre temaer.

Kommentarer til Twitter-meldinger er ikke med i beregningene.

Terror og skihopping

To av ni Twittermeldinger i mars 2019 dreier seg om sport, en kondolanse for terrorangrepet på to moskeer i New Zealand og en om giverlandskonferensen for Syria. Resten er om hopp og skiskyting.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

Det kan være flere grunner til denne endringen.

Til tross for gode prestasjoner under fotball-VM for kvinner har det ikke vært mange andre store idrettsprestasjoner å skryte av og når prestasjonene har kommet, som for eksempel i friidrett, har sannsynligvis problemer innad i regjeringen tatt mest tid.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

Noen andre eksempler på statsministerens Twitter-meldinger

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller sett inn penger på kontonr. 9801.36.55871.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT