Kommentar

«Vi trenger en helt ny utredning om sportsrettigheter»

KOMMENTAR: Under Arendalsuka 2019 kom Oslo Economics med to rapporter om norsk spillpolitikk. Den ene var et bestillingsverk fra Idrettsforbundet og ExtraStiftelsen, den andre fra Kulturdepartementet. Men vi ble ikke mye klokere.

Den første rapporten, Vurdering av virkninger ved å endre enerettsmodellen for pengespill i Norge tar for seg enerettsmodellen (spillmonopolet) og vurderte konsekvensen av et lisenssystem i Norge som betyr at utenlandske spillselskaper får lovlig adgang til det norske markedet.

Rapporten til Kulturdepartementet, Konsekvenser av forbud mot videreformidling av utenlandsk pengespillreklame vurderer hva som vil skje hvis norske myndigheter fjerner all reklame for utenlandske spillselskaper på norske tv-skjermer.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Hva vil egentlig idretten i spillpolitikken?

Store mangler

Oslo Economics hadde kommet langt bedre ut av utredningsarbeidet sitt om de to rapportene hadde vært slått sammen til én rapport.

Da hadde vi i hvert fall fått et bedre overblikk over dynamikken i norsk spillpol

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: