Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Forsøk på å tilpasse Champions League til det asiatiske markedet

- Annonse -

I UEFAs lokaler i Nyon hadde UEFAs eksekutivkomité møtet med eksekutivkomitéen i Den europeiske klubbforeningen (ECA).

Der diskuterte de en rekke forslag til endringer av Champions League fra 2024.

Intens drakamp mellom UEFA og klubbene

Tidligere har Idrettspolitikk.no omtalt noen av forslagene til endringer, blant annet at det skal innføres en divisjonssystem med opp- og nedrykk og flytting av Champions League-kamper til helgene.

Tidligere har de mektigste fotballnasjonene i Europa fått flere faste plasser i turneringen på bekostning av lag fra mindre nasjoner. Og det er ventet at klubber i Frankrike, Tyskland, England og Italia også vil kjempe seg til faste plasser i den øverste divisjonen i et reformert Champions League.

Nye avtaler i Roma

På UEFA-kongressen i Roma i begynnelsen av februar 2019 latterliggjorde UEFA-president Aleksander Ceferin alle spekulasjoner om at de rikeste klubbene i Europa ville bryte ut og danne sin egen liga, slik det blant annet er spekulert i etter lekkasjer i Football Leaks.

Dagen før kongressen i Roma skrev UEFA og ECA under på et Memorandum of Understanding (MoU) som sikrer at dette ikke skjer før tidligst 2024.

Dette dokumentet er et resultat av en avtale mellom ECA og UEFA på UEFA-kongressen i Helsinki i 2017 der ECA ble sikret to representanter i UEFAs eksekutivkomité, blant annet som en del av konfliktløsningen da de rikeste klubbene truet med å lage sin egen turnering.

UEFA presses til store forandringer?

Det som kan skje nå er at UEFA blir presset til å gjøre dramatiske endringer i Champions League for fortsatt å hindre at de rikeste klubbene bryter ut og lager sin egen liga.

Og i dette spillet er det penger som avgjør nok en gang.

Et av forslagene som ble drøftet denne uken er ikke bare å flytte Champions League-kamper til helgene, men også å spille kampene tidlig på dagen for å tiltrekke seg publikum i Asia, som da kan se kampene på kvelden.

UEFA-presidenten kjemper i motvind

UEFA-president Aleksander Ceferin skal være stor motstander av dette forslaget og han mener at de nasjonale ligaene skal ha førsterett på kamper i helgene. Hvis Champions League flyttes er det en mulighet at ordinære ligakamper flyttes til midtuken.

Den samme oppfatningen har det nyvalgte eksekutivmedlemmet og president i Det danske fotballforbundet (DBU), Jesper Møller.

Han var på møtet i Nyon, og sier til danske Ekstra Bladet at han vil kjempe for at alle klubber i de 55 UEFA-nasjonene skal ha mulighet til å kvalifisere seg til Champions League.

– Jeg syns at helgene skal holdes av til de nasjonale ligaene, sier han.

Saken fortsetter under Tweeten.

Dramatikk i kulissene

Idrettspolitikk.no har tidligere denne måneden omtalt hemmelige FIFA-dokumenter som viser planene om et helt nytt klubb-VM. FIFA-styret vedtok på sitt styremøte i Miami i midten av måneden at et nytt klubb-VM skal innføres fra 2021, mot stemmene til UEFA.

Men på møtet mellom UEFA og ECA i Nyon kom det fram at flere klubber ønsker å bryte med UEFAs linje og vil delta i det nye klubb-VM-konseptet.

– Jeg hørte på møtet i Nyon at det er europeiske klubber som vil delta i klubb-VM, sier Jesper Møller til Ekstra Bladet.

Saken fortsetter under bildet.

To muntre herrer. NFFs Terje Svendsen sammen med DBUs Jesper Møller. Begge glad for at Møller ble valgt inn i UEFAs eksekutivkomité. på kongressen i Roma i 2019. Foto: Andreas Selliaas.

Fotballpresidenten har ikke hørt noe

Fotballpresident Terje Svendsen har ikke hørt noe om de nye planene til endringer av Champions League.

– Jeg har ikke sett noe forslag knyttet til dette, så det kan jeg ikke kommentere, skriver Terje Svendsen i en SMS til Idrettspolitikk.no.

LES OGSÅ: Europeiske storklubber boikotter nytt klubb-VM i 2021

LES OGSÅFIFAs ville plan for å utvide fotball-VM i 2022

LES OGSÅ: Hemmelig FIFA-rapport: Utsetter planene om en global Nations League

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT