Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Nye detaljer om dopingen i Seefeld – hemmelig dopingrom i garasjen

På en pressekonferanse i München i dag viste påtalemakten i München nye bilder fra dopingaksjonen i Seefeld og Erfurt og kom med nye detaljer i saken.

Under razziaen i den østerrikske og tyske byen i begynnelsen av mars, ble det beslaglagt 40 blodposer på kontoret til den tyske legen Mark Schmidt.

21 navngitte utøvere

I dag kunne tysk politi fortelle at 21 utøvere fra åtte forskjellige nasjoner er identifisert. Fem idretter er involvert, der tre er vinteridretter. Den organiserte dopingen som ble avslørt skal også ha foregått under OL i Pyeongchang i 2018.

De har funnet DNA som matcher blodprofiler til de navngitte utøverne og påtalemakten mener de skal greie å spore opp de utøverne det gjelder.

Det var Kai Gräber som presenterte de nye detaljene for pressen i München. Blodoverføringene til de 21 utøveren skal ha foregått over hele verden, i Tyskland, Østerrikke, Sveits, Finland, Hawaii og i Sør-Korea, og utøverne skal ha betalt mellom 4.000 og 12.000 euro i sesongen for å få behandling av Mark Schmidt.

Saken fortsetter under bildene.

Bilder fra hotellrommet til Max Hauke.
Påtalemakten i München viser fram den spesiallagete dopingkjelleren i Erfurt.
Blodmaskinen som ble beslaglagt i Erfurt.

Sykkelryttere i Tour de France?

Den tyske journalisten Hajo Seppelt, som bidro til at dopingen i Seefeld ble avslørt etter sin dokumentar om den østerrikske skiløperen Johannes Dürr, skrev i en Twitter-melding tidligere på dagen at blant de 21 utøverne sannsynligvis er sykkelryttere som sannsynligvis skal delta i årets Tour de France.

Bilder av blodposer og hemmelig dopingrom

På bildene som ble vist fikk vi se blodposer liggende i vasken på hotellrommet der den østerrikske langrennsløperen Max Hauke ble tatt på fersk gjerning.

Vi fikk også se et spesiallaget rom for blodposer og dopingutstyr, som blant annet inneholdt en kjøler som oppbevarte blodposene til utøverne.

Påtalemyndighetene i München ønsket ikke å fortelle hvilke nasjoner som er involvert i dopingen eller hvilke idretter det er snakk om.

LES OGSÅ: Fjorten løpere dukket ikke opp i Falun etter dopingskandalen i Seefeld

LES OGSÅ: Estisk dopingtrener fengslet

LES OGSÅDopinglege utkledd som skiturist

LES OGSÅHer fester den østerrikske skipresidenten med dopingutestengt rett før doping-razziaen

LES OGSÅDopingtatt østerriker vant sitt første internasjonale renn for tre uker siden

LES OGSÅ: Den skremmende historien om den estiske «dopinggeneralen»

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
- Annonse -
Vil du annonsere her?

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT