Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Mannen bak Football Leaks kan være arrestert

- Annonse -

Mann i 30-årene

Mannen det er snakk om er den 30 år gamle portugiseren Rui Pinto, som i portugiske medier det siste året har blitt utpekt som den eller en av dem som står bak Football Leaks.

Portugisk politi holdt i dag en pressekonferanse, men navnga ikke den arresterte, men at de har arrestert en mann for cyber-kriminalitet.

Dømte fotballstjerner

Football Leaks ble først kjent gjennom en egen nettside i 2015 (https://footballleaks2015.wordpress.com/), og etter at tyske Spiegel inngikk et samarbeid med Football Leaks, ble det i 2016 avslørt omfattende skattesvindel, tvilsomme agentavtaler og annet snusk i fotballen og førte blant annet til at Lionel Messi og Christiano Ronaldo ble dømt for skatteundragelser og at Ronaldo etterforskes for voldtekt.

LES OGSÅ: Hvordan forstå Football Leaks?

I 2018 kom en ny ladning dokumenter gjennom Football Leaks. Basert på over 70 millioner dokumenter som Spiegel delte med 14 andre mediehus, deriblant VG i Norge, ble flere avsløringer om internasjonal fotball kjent.

Mange spekulasjoner

Det har lenge vært spekulert på hvem det er som står bak lekkasjene, om det er en eller flere personer, og om dokumentene er stjålet eller er utlevert av varslere.

Mannen som er tatt av portugisisk politi i politiaksjonen «Operecao Cyberduna» er en mann som det lenge har gått historier om i portugisk presse.

Utdrag fra politiets pressemelding om arrestasjonen

På pressekonferansen onsdag kveld sa lederen for aksjonen, Carlos Cabreiro, at de hadde beslaglagt datautstyr og servere i Budapest. Rui Pinto er siktet utpressing og ulovlig tilegnelse av datamateriale.

LES OGSÅ: Football Leaks – hvem er det godt for?

Rett mann?

Spiegel og de andre mediehusene som har laget historier basert på det omfattende kildematerialet har hele tiden hevdet at det er en person som står bak lekkasjen og Rui Pinto svarer til mange av beskrivelsene som disse publikasjonen har gitt av ham, blant annet at han har hovedsete i Budapest, at han er språkmektig og har en svært utagerende livsstil.

Idrettspolitikk.no kommer tilbake med mer.

Det er mulig å gi et bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675. Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT