Annonsere her
spot_img

Martin Fourcade mener alvor!

Første dag av VM i skiskyting i østerrikske Hochfilzen ble ikke helt som ventet og da tenker jeg ikke på den skuffende 8. plassen til det norske mix-stafettlaget, men på politirazziaen på hotellet til de kasakhstanske skiskytterne og Martin Fourcades konflikt med de russiske utøverne  under blomsterseremonien. Doping er fellesnevneren og russerne er sure fordi noen protesterer mot russisk doping.

Fransk Martin Fourcade har vært forbanna på russerne helt siden den andre McLaren-rapporten ble presentert i begynnelsen av desember i fjor. I desember i fjor krevde Fourcade tøffe tiltak mot det russiske forbundet, blant annet at Russland skulle kastes ut av skiskyttersirkuset, og truet med boikottaksjoner hvis det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) ikke innførte strakstiltak. I januar i år sto han i spissen for en underskriftskampanje der ca. 200 utøvere og trenere kom med tre konkrete krav om straff mot dopingsyndere, og like før VM i Hochfilzen fikk de gjennomslag for to av kravene på den ekstraordinære IBU-kongressen som ble avholdt i VM-byen.

Begge herrene på det russiske mix-stafettlaget i dag kan knyttes til doping. Anton Sjipulin er sannsynligvis nevnt i McLaren-rapporten, usikkert om han er nevnt i forbindelse med det omfattende statlig styrte dopingprogrammet i forbindelse med OL i Sotsji. Alexander Loginov har akkurat sonet en dopingdom på to år for bruk av EPO. Martin Fourcade ønsker ikke å ha noe med dem å gjøre.

Norges Johannes Thingnes Bø uttalte tidligere i år at han heller ikke var så glad for å se Loginov tilbake i sporet, han ønsker ikke tidligere dopere tilbake foran blinkene i skisporet. Emil Hegle Svendsen har vært langt mer forsiktig og forsvarte seg mot kritikken om at han ikke skrev under på protestaksjonen til Fourcade tidligere i år, med at han ikke ønsket å ta fokuset bort fra det sportslige, og at han stolte på at IBU, WADA og Norges skiskytterforbund gjorde jobben sin i antidopingarbeidet.

Martin Fourcade har vist at det går an å kombinere begge deler, både kjempe kampen for en renere idrett og å gjøre det bra i konkurranser, men også at de inngrodde herrene på toppen av internasjonal skiskyting ikke setter i gang tiltak før trenere og utøvere står samlet i kampen mot ukulturen som også finnes i skiskyting.

Spørsmålet som nå melder seg er om han bør ta ut aggresjonen mot det svake antidopingarbeidet til IBU i sporet og under blomsterseremonien slik han gjorde i dag. Har han ikke oppnådd mye på kort tid allerede?

Martin Fourcade er tydeligvis ikke fornøyd. Martin Fourcade mener alvor også under VM i skiskyting!

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT