Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Fotballens twitter-sekretær

I går sendte tidligere Se og Hør-sjef Knut Haavik ut en twitter-melding som av mange ble oppfattet som rasistisk. Samtidig delte TV2-kommentator Jesper Mathisen mange historier om Stabæk-spiller Anthony Annan. De ble oppfattet som morsomme. Så enkelt er det ikke.
Fyr på twitter. Det vakte oppriktig harme i går kveld da tidligere Se og Hør-sjef Knut Haavik i en Twitter-melding under cupkampen mellom Rosenborg og Stabæk antydet at det var for mange fargede spillere på Stabæk. Samtidig som whisky-røret til den aldrende redaktøren tok fyr foregikk det en debatt om grisespillet til Stabæk-spilleren Anthony Annan, en av spillerne Haavik henviste til.
Twitter-meldingen som satt fyr på twitter i går kveld.
Annans rykte. Anthony Annan har blant annet rykte på seg for å klype motspillerne og å spille ufint på andre måter. I denne diskusjonen meldte TV2-pundit Jesper Mathisen seg på – han har tidligere vært lagkamerat med Annan i Start og skal visstnok ha leid ut en leilighet til ghaneseren.

TV2-profil Jesper Mathiesens historier om Anthony Annan.
Fredens sekretær. Tidligere Nobel-direktør og sekretær i Nobel-komiteen Geir Lundestad har denne uka skapt stort engasjement på grunn av boka Fredens sekretær. Stridens kjerne er om han har brutt taushetsplikten eller ikke. På en måte dreier disse to tingene seg om det samme – integriteten til dem som blir hengt ut og uskrevne og skrevne lover som blir brutt.
Ikke alle historier er gode. Jeg mener at Mathisens twittermeldinger er like alvorlig som Haaviks fyllerør– både fordi de antyder at spillere som Annan ikke bare har et temperamentsproblem på banen og fordi det antydes at det er fordi han er utlending, men også fordi det finnes uskrevne og skrevne lover i fotballfamilien som også bør følges – særlig hvis man har delt garderobe og leid ut leilighet til vedkommende. Også for fotballspillere er det mulig med taushetsplikt. Når du i tillegg har en sentral rolle som fotballkommentator i Norge bør man også tenke seg grundig om.

TV2-eksperten har flere historier på lager.


Jesper Mathisen skal visstnok ha flere historier om andre utlendinger han har møtt og spilt sammen med. Hold noen av dem for deg selv, er mitt råd.


Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
- Annonse -
Vil du annonsere her?

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT