Langrenn

RETRO: Brå-syk

Der Brå brakk staven. I mange år har jeg håpet at folk skulle spørre meg om hvor jeg var da Oddvar Brå brakk staven. Om du lurer: jeg var der hvor han brakk den!

Samtidig må jeg innrømme at jeg ikke så stavbrekket. Jeg var bare elleve år og det var for mange høye voksne foran meg. Men jeg hørte Bjørge Lillelien på lommeradioen jeg hadde fått av grandonkelen min som hadde vært i Japan, og jeg kunne levende forestille meg hva som skjedde.

«Idioten» Mikkelsplass. Det er likevel ikke stavbrekket jeg husker best. Fallet til Pål Gunnar Mikkelsplass på tredjeetappen og kronprinsesse Sonjas grimaser på tv gjorde vel så stort inntrykk. Mikkelsplass var en ”idiot” som kunne ødelagt alt for Norge og Sonja viste at kongelige også har følelser.

Tre generasjoner. Jeg gleder meg ekstra mye til årets VM i Oslo. Sammen med Fatter’n – som så stavbrekket og som fortsatt liker å fortelle det – og min sønn på ni år drar jeg til VM-løypene igjen i håp om å få oppleve ny V

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: