Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Viaplay rikker seg ikke på pris etter klagestormen – supportere reagerer

Viaplay er ikke villig til å justere på prisen for å se Premier League til tross for mye kritikk og reaksjoner i debatten om ulovlig strømming.

– Vi mener vi har en god modell og skiller oss ikke ut fra andre på dette området, sier Viaplays norgessjef Kenneth Andresen til NTB om prismodellen.

– Har dere vurdert å skille ut kun Premier League i en prispakke?

– Det har foreløpig ikke vært tema. Vi vet at de fleste sportsinteresserte seere ønsker seg tilgang til en bredere sportsportefølje. Med vår totalpakke får de tilgang til mange av de mest ettertraktede sportsrettighetene i verden, sier Andresen.

Prisen er 749 kroner i måneden om du skal ha pakken som inkluderer Premier League. Noen distributører har enkelte tilbud som er billigere. Det har også vært mulig via flere norske supporterklubber.

Ansvarlig redaktør Dag Langerød i Manchester United Supporters Club Scandinavia forstår at kritikken kommer.

– Hvorfor går det ikke an å ha et bedre priset tilbud når man vet hvor enormt høyt vi ligger i forhold til andre land? Jeg skjønner brukernes frustrasjon, sier han til NTB.

Pål Christian Møller er leder i Liverpools norske supporterklubb. Han understreker at han aldri har forsvart at folk strømmer ulovlig. Supporterklubben opplyser også at den har fjernet innlegg som omhandler temaet i egne forum, men har i lang tid vært kritisk til prisingen av engelsk fotball.

– Det er feil at det har blitt så dyrt at folk ikke har råd til det. Det gjør meg bekymret, sier Møller til NTB.

Les også: Viaplay-sjefen slår alarm om ulovlig strømming: – Det haster

– Lett å ty til ulovlige metoder

Debatten har rast de siste dagene i sosiale og redaksjonelle medier. Mange tar til orde for at den høye prisen er årsaken til at flere tyr til ulovlig strømming.

Nettavisen-kommentator Ernst A. Lersveen er blant dem som har reagert. Han mener Viaplays pris er med på å sørge for at flere tar den ulovlige strømmesnarveien.

«Og med høye renter og høye matvarepriser er det lett å ty til ulovlige metoder for å få familiefred», skriver han i en kommentar.

NTB har spurt Andresen om han forstår at flere dropper et abonnement på grunn av prisen.

– Pris vil alltid være en individuell vurdering for den enkelte, men for en sportsinteressert seer så mener jeg man får veldig mye for pengene med vår totalpakke. Du får ikke bare tilgang til en kamp her og der, du får tilgang til alle spark fra alle kamper, hver eneste Premier League-runde – og studiosendinger og redaksjonell dekning i toppklasse, svarer Andresen.

Opp mot 300.000 husstander anslås å strømme ulovlig. Ifølge selskapet Mediavision har tallet i Norge vært relativt stabilt fra 2023 til 2024.

Store tap

Andresen mener hele det norske markedet, ikke bare Viaplay, taper «flerfoldige milliarder kroner» på ulovlig strømming.

– Hva kan Viaplay gjøre for å hjelpe til for å få bukt med ulovlig strømming?

– Ulovlig IPTV er først og fremst en samfunnsutfordring som berører langt flere enn Viaplay. Det er ikke bærekraftig at hundretusenvis av nordmenn stjeler digitale produkter, unndrar moms og skatteinntekter, lar lovlydige seere sitte igjen med regningen og bidrar til å finansiere organiserte kriminelle nettverk. svarer Andresen.

Gjør endringer

Fra 22. september, når Manchester City tar imot Arsenal, vil Viaplays splitter nye internasjonale studiosatsing debutere i seks land. Gjennom sesongen vil Peter Schmeichel, Fredrik Ljungberg og Jaap Stam delta på ti spesialsendinger rundt noen av de største kampene fra England i «Viaplay Premier Sunday».

Sportssjef for Viaplay Group, Kristian Oma, sier i en pressemelding at han gleder seg til å teste det nye formatet.

– Målet vårt er at dette skal bli en enda mer verdifull opplevelse for Viaplay-seerne. Kringkasting på engelsk betyr at fans vil kunne få unike perspektiver fra tre Premier League-legender plassert midt i hjertet av verdens beste liga.

– Og så vil vi sannsynligvis også få flere av PL-stjernene på besøk i Viaplays studio på gresset. I tillegg har vi Jan Åge på indre bane som plukker opp resten av stjernegalleriet fra sin intervjuposisjon. Kampene skal selvfølgelig fortsatt kommenteres på norsk, forteller Oma.

NTB - Lars Eide
Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
- Annonse -

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT