Kommentar

«Idrettspolitikk skaper større engasjement blant gutta på skolen?»

KOMMENTAR: Idrettspolitikk.no har fått veldig mange henvendelser fra media, frivillige organisasjoner, idrettslag og ikke minst videregående skoler om foredrag, paneldebatter eller spørsmål om informasjon om politikken som omgir fotball-VM. Og i den forbindelse er det en ting som slår meg: guttas engasjement og nysgjerrighet.

Jeg skal vokte meg litt for å generalisere både om guttas engasjement og hvordan livet vanligvis er i norske skoler, men min erfaring de siste månedene, etter å ha snakket med flere andre som reiser rundt på skoler og holder foredrag om fotball-VM og menneskerettigheter, og samtaler med lærere, gir et inntrykk av at idrettspolitikk og de politiske omstendighetene rundt fotball-VM skaper et ekstra engasjement, særlig hos gutta.

Kjedelige temaer i en ny innpakning

Temaer som vanligvis oppfattes som kjedelige blir mer interessante når fotball-VM eller andre idrettsmesterskap er innfallsvinkelen.

Klasser møter opp fulltallige og gutta sitter stille og hører på, de setter seg på første rad og er de som stiller de fleste og mest engasjerte spørsmålene når sjansen byr seg.

Hvis dette er gjengs og at

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: