Maren Lundby viser de kinesiske skihopperne hoppteknikk på en treningssamling på Lillehammer
Skjermdump TV2
Skihopping

Ny bok: Kina-saken en verkebyll i konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Skiforbundet

Idrettspolitikk.no: For ett år siden var Clas Brede Bråthen i en mediakonflikt uten like, med skipresident Erik Røste og generalsekretær i Skiforbundet Ingvild Bretten Berg. En av konfliktene dreide seg om det enorme tapet hoppsporten fikk i forbindelse med samarbeidet med det kinesiske hoppforbundet i tilknytning til OL i Beijing. Det avsløres i boka Clas Brede Hoppsjel som kommer ut denne uka.

Sjelden har vi sett en intern konflikt i et norsk særforbund utfolde seg i media, som konflikten mellom daværende hoppsjef i Clas Brede Bråthen og store deler av lederne i Skiforbundet. 

Etter en hard juridisk dragkamp ble Clas Brede Bråthen omplassert fra sportssjef til landslagssjef.

Nye koster, gamle feider

Den bitre konflikten er nå i ferd med å se sin ende. Røste er ferdig som skipresident, Bretten Berg er ferdig som generalsekretær og Clas Brede Bråthen er snart tilbake som sportssjef. Det er det den nye skipresidenten Tove Moe Dyrhaug som sørger for.

Tove Moe Dyrhaug har vist en forsonende og konfliktløsende holdning, selv om hun har sittet i skistyret i ti år før hun selv ble valgt til skipresident på forrige skiting.

Men selv om konfliktene innad i Skiforbundet snart kan være en saga b

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: