Dagens fotballpresident Lise Klaveness i prat med forrige fotballpresident Terje Svendsen på tinget i 2022, da retningslinjer for sponsorer og treningsleirer ble vedtatt.
Foto: Andreas Selliaas
Meninger

«Hvor langt opp på rangstigen i norsk fotball må vi før noen tar ansvar?»

KOMMENTAR: Debatten om menneskerettigheter og fotballens ansvar ender opp på samme sted hver gang: med munnhuggeri og ansvarsfraskrivelse.

I Norge bør debatten være ganske enkel. Det er bare å forholde seg til NFFs eget regelverk. Slik regelverket er i dag, kan ikke Ståle Solbakken eller Hege Riises ta med seg landslaget å dra på treningsleir i hjemlandet til eierne av Manchester City. Hvorfor?

Naturlig å stille spørsmål om eierne

Det er helt naturlig at Erling Braut Haaland får spørsmål om klubbvalg og eiere. Han er voksen nok til å velge og han er voksen nok til å svare, selv om enkelte i pressen mener at han er for ung til å svare, men gammel nok til å velge arbeidsgiver.

Manchester City er en av mange klubber som er eid av tvilsomme eiere og dermed blir Erling Braut Haaland en del av et hyperkommersialisert system med aktører med uedle hensikter prøver å utnytte.

Vi må velge om vi ønsker å være med på dette eller ikke og/elle

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: