Fyrverkeri under åpningsseremonien i OL i Beijing i 2008.
Foto: Max Pixel.
Kommentar

«Nå lurer alle på hva Norge gjør med OL i Beijing»

KOMMENTAR: Søkelyset på Norge i forkant av OL i Beijing (som begynner om knappe to måneder) vil tilta i styrke for hver dag som går. Hva mener kulturminister Anette Trettebergstuen og idrettspresident Berit Kjøll om folkemordet som foregår i Xinjiang-provinsen i Kina?

Samme uke som en delegasjon fra Norges fotballforbund (NFF) reiser til Qatar for å videreføre dialoglinja med Qatar bygger det seg opp til full konfrontasjon mellom stormakter i den olympiske familie og Kina.

OL-vertsland med politisk boikott

USAs president Joe Biden og Australias statsminister Scott Morrison har denne uken sagt at de ikke sender offisielle representanter til OL i Beijing som en protest mot det de kaller folkemord mot uighurene i Xinjiang-provinsen og andre brudd på menneskerettighetene i Kina.

Dette er et kraftig spark på leggen til IOC siden disse to skal arrangere OL i 2028 (Los Angeles) og 2030 (Brisbane). Storbritannia har også kommet etter og sagt at de ikke vil stille med politikere under vinter-OL i Beijing til neste år.

USA, Australia og Storbritannia følger opp den d

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: