Debatt

«Det vrenger seg i magen når jeg ser bilder av jublende Newcastle-supportere kledd som sjeiker»

DEBATT: Jeg har ikke kjent kjærlighetssorg siden jeg var 15 år. Men nå opplever jeg det igjen. For bruddet med Newcastle etterlater et følelsesmessig vakuum.

Men Saudi-Arabias overtakelse av Premier League-klubben i mitt hjerte tok fra meg entusiasmen for «The Magpies».

Støtte og kjeft

Jeg har fått mange støtteerklæringer, men også mye pepper for mitt standpunkt om å «slå opp» med så vel Newcastle som Premier League etter at det saudiarabiske oljefondet PIF (Public Investment Fund) kjøpte Newcastle fra Mike Ashley.

Noe av kritikken går på: Hvorfor holdt du kjeft da Abu-Dhabi overtok Manchester City i 2008? Hvorfor protesterer du ikke mot at Qatar styrer Paris Saint-Germain? Hvor er ditt oppgjør med milliardene Abramovitsj har sprøyta inn i Chelsea?

Svaret er enkelt: Jeg har aldri holdt med verken City, PSG, Chelsea, Arsenal eller mange av de andre storklubbene som har gjort seg avhengig av oljepengene til ymse araberstater og russiske oligarker.

Ja,

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: