Esport

VALG 2021: E-sport den nye hjertesaken til norske partier

Idrettspolitikk.no: En gjennomgang av partiprogrammene til partiene som vil få representanter på Stortinget viser at partiene prioriterer idretten og idrettspolitikken forskjellig, men på ett område har alle partier stor omtanke: E-sport.

Idrettspolitikk er sjelden viktig i et stortingsvalg. Selv om koronaen sterkt har påvirket idretten og det har vært mye debatt om nedstenging av breddeidretten, kompensasjonsordninger og deltagelse i internasjonale konkurranser, virker det ikke som partiene er påvirket av det som har skjedd de siste 18 månedene og at dette påvirker politikken deres nevneverdig.

Det er for eksempel ingen partier som ønsker garantier for drift og aktivitet i krisesituasjoner som for eksempel en koronapandemi.

Her er noen særtrekk ved de forskjellige programmene

Det er ikke store forskjeller på de forskjellige partiene, men de vektlegger forskjellige ting. Spillpolitikken har tidligere vært et sentralt tema i tidligere partiprogrammer, men det er tonet ned denne gangen.

Blokken av partier som tidligere ønsket lis

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: