Del dette:TweetE-post

Dokumentet som gjorde Tyskland klar for fotball

Det foregår en stor debatt i mange land om oppstart av elitefotball. Lørdag 16. mai er det fotballfest uten tilskuere i Tyskland. Da starter blant andre Erling Braut Haalands Borussia Dortmund mot Schalke 04 i sin første Bundesliga-kamp med koronaregler.

Mange hevder at oppstarten av tysk fotball er et resultat av det som klisjefylt kalles den tyske grundigheten.

Og i dette tilfellet treffer karakteristikken ganske godt.

Detaljert dokument

I midten av april utarbeidet det tyske forbundet og den tyske ligaen et 41-siders dokument som i detalj forteller hvordan kamper skal arrangeres og hvilke sikkerhetstiltak som skal gjelde ved oppstart i de to øverste divisjonene i Tyskland.

Her er dokumentet som regulerer koronafotballen i Tyskland.

DFL_Task_Force_neu

Men oppstart i Bundesliga har ikke vært uten komplikasjoner.

Da det ble oppdaget koronasmitte på spillere i Dresden, ble den første kampen til laget utsatt fordi hele laget er satt i karantene.

England og Norge

I England og Norge er det også utformet egne dokumenter som skal gi retningslinjer for koronafotball.

Detr engelske dokumentet heter Project Restart og er på 45 sider. Men forslaget om oppstart av Premier League-fotball i England i begynnelsen av juni har møtt mye motstand og det er sterke interne konflikter i England om hvordan Premier League skal avvikles.

Project Restart-dokumentet er ikke offentliggjort og etter det Idrettspolitikk.no gjøres det stadig endringer i dette dokumentet.

Saken fortsetter under lenken.

I Norge har NFF utarbeidet en egen protokoll med detaljerte vedlegg som var sentral da forbundet fikk tillatelse til å starte opp treningene i begynnelsen av mai og oppstart av eliteserien 16. juni.

Og det er utarbeidet en Protokoll for gjennomføring av fotballtrening under covid-19 utbruddet 2020 (engelsk versjon), som skal regulere treningen fram til seriestart:

protocol-for-football-training-during-covid

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/