Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Fotball-EM kan bli stykket opp i mange småturneringer

- Annonse -

På møtet ble generalsekretærene i de europeiske forbundene informert om at alle kamper som er planlagt i juni er utsatt på ubestemt tid.

Det gjelder alle EM-kvalifiseringene til herrenes EM i 2020 (som er utsatt til 2021) og alle kvalifiseringskampene til kvinnenes EM i 2021 (som også blir utsatt).

Det betyr at Norges kamp mot Serbia tidligst blitr spilt til høsten, kanskje september.

Alle vennskapskamper, ungdomsturneringer og futsalturninger er også utsatt på ubestemt tid.

Det var knyttet stor spenning til om UEFA ville sette en tidsfrist for når nasjonale ligaer og cup-turneringer skulle ferdigstilles, slik at kvalifiseringen til Europacupturneringene kunne vagjøres, men også der ber UEFA om mer tid.

Det som kompliserer beslutningen er at UEFA ennå ikke har kommet fram til en god løsning på overgangssystemet for spillere.

Mange kontrakter går ut i sommermånedene og hvis en spiller blir solgt mellom to klubber før seriespill og cupturneringer er avviklet, er det usikkert hvor spilleren egentlig hører hjemme.

Uten å være konkrete henviser UEFA til Fair Play når det gjelder overganger og ber om mer tid for å få til en ordning som sikrer alles interesser på best mulig måte.

Møtet varte i ca. to timer og tonen skal ha vært hyggelig. Mange forbund har vært usikre på hva de skal gjøre i den ekstreme situasjonen de nå står midt oppi, blant annet hva som skjer med Europacupkvalifisering hvis de nasjonale ligaene ikke blir ferdigspilt.

Førsteprioritet er å få ferdigspilt de nasjonale ligaene. Deretter Europacupene. Tar det veldig lang tid å få ferdigspilt de nasjonale ligaene, kan EM blir organisert som en serie med miniturneringer.

UEFA-møtet var en oppfølging av FIFAs forslag til krisetiltak, som ble presentert forrige uke i en elleve siders rapport.

Idrettspolitikk.no har lest rapporten, og i den står det blant annet at de ønsker at overgangsvinduet holdes åpent helt fram til januar, og at alle landskamper bør avlyses inntil videre.

Kun det siste punktet gir UEFA nå et klart svar på. I tillegg fraviker UEFA fra klubblisenskravene inntil videre.

LES PRESSEMELDINGEN TIL UEFA HER.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra siden eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT