Foto: Flickr Del dette:TweetE-post

Det italienske fotballforbundet fikk ikke bruke «rasismesensor»

Den italienske fotballpresidenten Gabriele Gravina ønsket å bruke avlyttingsutstyr, vanligvis brukt i antiterrorarbeid, under EM-kampen mellom Italia og Armenia på Sicilia i går. Det fikk han ikke tillatelse til av italienske myndigheter.

Det har så langt ikke kommet rapporter om rasistiske tilrop under kampen mellom Italia og Armenia på Sicilia, som endte med kalassifrene 9-1 til Italia.

Saken fortsetter under bildet.

Ønsket «rasismesensor»

Hadde den italienske fotballpresidenten fått viljen sin ville han ha fanget opp disse tilropene og alt annet som ble sagt på tribunen.

22. oktober i år, etter flere alvorlige episoder med rasistiske tilrop fra italienske supportere, annonserte Gravina at han ville prøve ut et avlyttingssystem som brukes av italiensk antiterrorpoliti for å avsløre rasisme på tribunen blant italienske supportere.

Dette avlyttingsutstyret er senere fått tilnavnet «rasismesensor».

Planen var å sette opp to svært lydsensitive mikrofoner rettet mot hverandre, på hver tribuneseksjon på stadion i Palermo for å avdekke rasistiske tilrop. Men så langt ble det med planene.

Saken fortsetter under bildet.

Mange fotballspillere ofre for rasisme

Forslaget til Gravina kom etter at Mario Balotelli (Brescia), Romelu Lukaku (Inter), Franck Kessié (AC Milan), Dalbert (Fiorentina), Miralem Pjanic (Juventus) og Ronaldo Vieira (Sampdoria) blant andre skal ha fått rasistiske tilrop og blitt ropt apelyder til fra italienske supportere.

I flere av tilfellene skal også både supporterklubber og italienske fotballklubber ha bagatellisert det som skal ha blitt ropt fra tribunen.

Da den italienske fotballpresidenten kom med forslaget om bruk av «rasismesensor» vakte det oppsikt i Italia.

Så langt har ikke det italienske innenriksdepartementet gitt tillatelse til å sette opp disse mikrofonene.

Hovedutfordringen er at opptakene fra kampen ikke bare vil dreie seg om rasisme, men også all annen tribuneprat. Det har fått menneskerettighetsadvokater og ytringsfrihetsforkjempere til å reagere.

Det er ventet at italienske myndigheter vil komme med en beslutning om bruk av slike antiterrorvirkemidler på italienske fotballbaner i løpet av desember.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra siden eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Denne artikkelen handler om: