Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Iransk fotballsupporter brant seg selv til døde – NFF og FIFA må reagere!

DEBATT: Den iranske kvinnen Sahar Khodayari brant seg selv til døde etter at hun gikk på fotballkamp i Iran og ble straffet for det. Det kan ikke fotballverden leve med!

Fotball skal ikke handle om liv og død. Det er en lek der alle supportere kan ta ut store følelser som glede, pasjon og nesten sorg uten at det egentlig betyr så mye for det virkelige livet.

Særlig på fotballstadion der kampene spilles live og der supporterne samles for å glemme alt annet i 90 minutter, og bare hengi seg til de store uviktige følelsene.

Det var det Sahar Khodayari ønsket å gjøre, men fordi hun er kvinne måtte hun kle seg ut som mann. Hun ble avslørt og arrestert.

Iranske myndigheter nekter nemlig halve befolkningen å delta der det skjer.

Hun måtte senere møte i retten tiltalt for å «åpent ha begått en syndefull handling ved å opptre offentig uten hijab, og å fornærme offentlig tjenestemenn».

Etter rettssaken valgte hun å tenne på seg selv. I går døde hun av skadene.

Vi ser nå modige iranske fotballspillere og mange andre i Iran reagere med sorg og sinne.

Saken fortsetter under Twitter-meldingene.

Our dear Sahar burnt herself to death, when she was charged to 6 month in jail for … going to the stadium to support her #Esteghlal.
She supported us despite the politics made it illegal for her, but what we do can do to support her? ABSOLUTELY NOTHING.

We are cowards. pic.twitter.com/VTKKa0jvIN

— Esteghlal (@EsteghlalFC_En) September 9, 2019

Jeg håper fotballverdenen, inkludert FIFA og Norges Fotballforbund (NFF), kjenner sin besøkelsestid og krever at også kvinner må få lov til å se fotball i Iran.

Fotball skal ikke handle om liv og død, men alle som vil, skal ha lov til å leve de 90 minuttene en kamp varer som om den er viktigere enn alt, uten å bli arrestert og straffet på grunn av sitt kjønn.

John Peder Egenæs
- Annonse -
Vil du annonsere her?

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT