Patrick Berg i grønn drakt og Håkon Evjen i gul drakt. Foto Christina Norum/Riktig Spor Del dette:TweetE-post

Bodø/Glimt bytter til grønn drakt

Fredag er det ventet opp mot 100.000 mennesker på Klimabrølet i Oslo. Det er også ventet stor oppslutning andre steder. Bodø/Glimt markerer Klimabrølet på sin måte når de spiller bortekamp mot Odd i Skien. Da stiller de i grønne drakter.

Logoene til draktpartnerne er i tillegg byttet ut med FNs bærekraftmål.

Klimabrølet er en aksjon for å rette oppmerksomhet mot klimaendringene.

– Synligheten på drakta er bare en del av en større satsing klubben gjør, forteller daglig leder Frode Thomassen på Bodø/Glimts hjemmesider.

Avisa Nordland og NRK omtalte saken torsdag 29. august.

LES OGSÅ: LESERINNLEGG: «Takk for at dere kjemper, takk for at dere orker, og takk for at dere smiler!»

Markerer FNs bærekraftsmål

Klubben har laget et helt program for å skape oppmerksomhet rundt FNs bærekraftsmål. Dette programmet har fått navnet Action Now.

Bodø/Glimt har markert FNs bærekraftmål under hver kamp i hele sesongen, men dette er første gang de spiller med grønne drakter.

På spørsmål om hva Bodø/Glimt ønsker å oppnå med denne aksjonen, sier Jannike Ramsvik, som er leder for marked og kommunikasjon i Bodø/Glimt, til Idrettspolitikk.no:

– Det vi ønsker å oppnå er å bruke stemmen og oppmerksomheten vår til å bygge kunnskap blant både folk og bedrifter, bygge sterke bånd og samarbeid rundt temaet og skape faktiske endringer både i holdninger og handling.

– Denne aksjonen er bare en del av en større satsing. Vi har 5 bein som dette står på, bl.a er hver hjemmekamp i samarbeid med en partner og med fokus på ett av FNs bærekraftmål.

– Alle lag i Akademiet vårt har valgt seg bærekraftsmål og jobber med ulike tiltak. Vi jobber med bærekraft i alle fora vi er i med partnere. Og så rydder vi selvsagt i egen hage, sier Ramsvik.

I følge Bodø/Glimts hjemmesider har Action Now-programmet tre målsettinger. De skal øke kunnskapen i befolkningen om FNs bærekraftsmål, bidra til å bygge sterke og solide samfunn for framtiden og å inspirere til handling.

Laget har planer om å spille med de samme draktene én gang til i år. Det skjer i bortekampen mot Lillestrøm den 6. oktober.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Høydehus for å redde klimaet?

Kontroversiell idémaker

Ideen til de grønne bortedraktene kommer fra finansmannen Danny Hayes som var i Bodø i fjor sommer.

Han ville blant annet sponse Bodø/Glimt med 10 millioner kroner i årer, men dette strandet.

Hayes kom også med tanker om hvordan Glimt skulle ta en rolle i det grønne skiftet.

– Det var han som kom med ideen om den grønne drakten. «We are going to make the jersey green» sa han til oss, sier daglig leder Frode Thomassen til NRK.

Mer fokus på klima

Prosjektet skal videreføres til neste år.

– Action Now fortsetter i 2020, så hvem vet – kanskje dukker draktene opp igjen, og kanskje inspirerer vi andre til lignende «klimabrøl», sier Thomassen.

LES OGSÅ: Lise Klaveness: – I dag reiser jeg regnbueflagget for dere gutter som ikke finner plass i idretten

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller sett inn penger på kontonr. 9801.36.55871.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/