Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

At Ada Hegerberg ikke vinner FIFA-kåringen er ikke det største problemet

Slike kåringer blir aldri helt korrekt fordi mange som deltar i disse kåringene ikke alltid greier å skille mellom hvem de ønsker skal vinne og hvem de mener er best. Jeg tror du får bakoversveis hvis du går tilbake og sjekker hvem for eksempel Drillo stemte på da han var landslagssjef.

Når Martin Sjögren sier at han stemte på dem han mente var best og hadde Pernille Harder (fem poeng), Dzenifer Maroszan (tre poeng) og Sam Kerr (ett poeng) på de tre øverste plassene får vi håpe han gjorde en kvalifisert vurdering. Det er i så fall en fair sak.

Jeg tror allikevel at han hadde hatt Ada Hegerberg på sin topp-tre-liste hadde hun vært med på det norske landslaget som akkurat har kvalifisert seg til VM i Frankrike neste år. Det er vel også naturlig å tolke Sjögrens liste over beste spillere som et tegn på at han ikke har noen tro på at Hegerberg kommer tilbake til landslaget med det første. Personkjemi har også noe å si slike kåringer.

Dagbladet skriver at av alle landslagskapteiner i verden så var det bare én innenfor et topp 50-land på FIFA-rankingen som stemte på vinneren, brasilianske Marta, og det var Nord-Koreas landslagskaptein Kim Nam-hui.

Videre skriver Dagbladet at seks nasjoner som deltok i avstemningen og som stemte på Marta ikke har et fungerende landslag. Det var Amerikansk Samoa, Guatemala, Guinea, Macau, Mongolia og Vanuatu. Og dersom de ti beste landene på FIFA-rankingen hadde fått bestemme hadde Dzenifer Marozsan, Pernille Harder og Sam Kerr kommet på topp. Da hadde Sjögren vært fornøyd.

Vi skal ikke legge for mye vekt på slike kåringer, men vi kan likevel bruke kåringen som et pedagogisk eksempel på hvordan demokratiet i FIFA fungerer. Fordi det er akkurat slik tildeling av VM og valg av representanter til viktige FIFA-verv foregår.

Det hadde vært ønskelig om alle dem som engasjerer seg i kåringen av verdens beste spiller også lot sitt engasjement og sin frustrasjon gå over til et engasjement for hvordan FIFA fungerer og til en kamp for å endre beslutningsstrukturen i en organisasjon der mektige pamper spekulerer i stemmene til land som har mer å tenke på enn hvem som sitter på toppen i FIFA.

Det er en kamp jeg tror norske fotballedere kunne fått med seg Ada Hegerberg på også.

Det er mulig å gi et bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675. Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
- Annonse -
Vil du annonsere her?

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT