Kommentar

«Marokko kan sprenge FIFA i fillebiter»

KOMMENTAR: Det er ikke bare fotball-VM i 2018 som nærmer seg. Snart skal også FIFA bestemme hvem som får fotball-VM i 2026. Opptakten til fotball-VM i Russland har vært turbulent, men det er kampen om VM i 2026 som kan få FIFA til å falle pladask i bakken.

For saken er at Marokko faktisk kan få fotball-VM i 2026 – stikk i strid med FIFA-president Gianni Infantinos planer og stikk i strid med alle forhåndstips. Avgjørelsen faller på FIFA-kongressen i Moskva, 13. juni.

Marokkansk knockout?

For etter at Gianni Infantino ble valgt til FIFA-president på den ekstraordinære FIFA-kongressen i Zürich i 2016 lå alt til rette for at USA og eventuelle samarbeidsland skulle få VM i 2026 på walkover. En av dem som sørget for at Infantino ble valgt til FIFA-president var daværende FIFA-styremedlem og daværende fotballpresident i USAs fotballforbund, Sunil Gulati. 

Han ble kalt the Kingmaker (kongemakeren) etter kongressen i Zürich og betalingen skulle være en enkel vei fram mot fotball-VM i 2026, etter hvert i trespann med Mexico og Canada. Nå snakkes det ikk

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: