Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Fotballforbundet helt uten verv i FIFA

- Annonse -

Det nye FIFA-rådet (FIFA Council) og den nye komitéstrukturen i FIFA begynner å ta form og nå er alle de stående komitéene i FIFA så og si fylt opp. I disse komiteene glimrer representanter fra Norges fotballforbund med sitt fravær.

I dag har FIFA ni stående komitéer og fire uavhengige komiteer (fem hvis vi inkluderer kompensasjonskomiteen). I disse 13 komiteene sitter kun én nordmann: tidligere fotballpresident Yngve Hallén.

Samtidig er våre nordiske naboer godt representert. Danmark erv med i fire komiteer (Football Stakeholder Committee, Organising Committee for FIFA Competitions, Players’ Status Committee og Audit & Compliance Committee). Sverige har medlemmer i to komiteer (Medical Committee og Disciplinary Comittee), Island er med i en komité (Member Association Committee), det samme er Færøyene (Appeal Committee). Finland har som Norge ingen komitémedlemmer. Danmark, Island og Færøyene har til og med sine fotballpresidenter med i FIFAs komitéer.

Spørsmålet som melder seg er selvfølgelig hvorfor NFF og Norge er så dårlig representert. Ønsker ikke Norge representanter i FIFA-komiteer? Er Norge – bortsett fra tidligere NFF-president Yngve Hallén – uønsket i FIFA-komiteer? Har NFF inngått allianser med andre land, som for eksempel Danmark, i et strategisk felleskap for å få flest mulig nordiske land representert? Hvem vet?

Uansett svar er det ingen tvil om at Norge har lite innflytelse i FIFA uten egne folk i disse komiteene, forutsatt at disse komiteene har noe makt i det hele tatt, vel og merke.

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT