Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Godt valg av ny damelandslagstrener

- Annonse -

 

For det første er det en merittert trener som tar over det norske landslaget. Martin Sjögren har vært damefotballtrener i 13 år og har seriegull både i Malmö og Linköping og han har vært involvert på det svenske ungdomslandslaget. Svenske eksperter mener Sjögren er Sveriges beste dametrener for øyeblikket. Det er en godt start, men selvfølgelig ingen garanti for at han greier å løfte det norske damelandslaget tilbake til gamle høyder.

 

For det andre skal Nils Johan Semb og NFF ha skryt for at de har greid å holde utvalgsprosessen internt i fotballforbundet og ikke blitt fristet til å gå i debatt med alle ekspertene som har foreslått hver sine kandidater etter at Roger Finjord trakk seg med halen mellom beina i september i år og etterlot seg en svært misfornøyd spillertropp. Heller ikke på pressekonferansen i dag lot Semb seg lokke til vurderinger av andre kandidater som er vurdert til trenerjobben. På utsiden ser denne prosessen overraskende proff ut og vi får håpe at dette er en prosess som gjentas når landslagstrener for herrelaget skal velges ut om kort tid.

 

For det tredje er det fint å se at NFF går utenom tjenestevei i ansettelsen av den viktige trenerjobben og søker seg til nabolandet. Det er tre grunner til det. En er at NFF med det viser evne til å se andre steder enn i sin egen fotballbinge og på den måten unngår kritikk for innavl og venneansettelser. En annen er at nye impulser fra et annet miljø enn det norske kan supplere det som allerede er bra i Norge. En tredje er at de spillerene som har vært misfornøyd med NFF og kulturen der framover kun kan konsentrere seg om hva treneren sier og ikke hvem han kjenner.

 

Det har vært mye snakk om at LSKs trener Monica Knudsen burde få sjansen etter å ha ledet Romerikslaget til tre doubler på tre år. Det er en prestasjon det står respekt av og det var helt naturlig at hun var en av kandidatene til å bli ny landslagstrener.

 

Jeg er ikke i stand til å vurdere hennes treningsfilosofi, treningsferdigheter eller hvordan hun har utviklet sine spillere i perioden hun har vært i LSK. Roger Finjord ble både seriemester og cupmester for Stabæk uten at det hadde særlig mye å si for hans videre landslagskarriere. Det som imidlertid virker litt spesielt med Monica Knudsens kandidatur er at fire av seks LSK-spillere meldte avbud (Herlovsen, Haavi, Sandvei, Lund) til treningskampen mot Tyskland 29. november. Uansett hva begrunnelsene var ikke det et godt signal å gi til NFF, er min oppfatning.

 

Det er ingen garanti for at en merittert utenlandsk klubbtrener gjør det bra med det norske landslaget, men denne gangen er det liten grunn til å kritisere NFF for dårlig prosess og for ikke å tenke utenfor boksen. Det er et godt utgangspunkt.

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT