Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Gi UEFA rødt kort

Håpet for dem som ønsker å redde det lille som er igjen av troverdighet i UEFA må nå ta bladet fra munnen og si nok er nok!


Konsensus? UEFAs generalsekretær kunne på dagens pressekonferanse fortelle at det var full konsensus blant de 54 medlemslandene om å gi UEFA-president Michel Platini en sjanse til å forklare og renvaske seg før UEFA bestemmer seg for om Michel Platini fortsatt har tillitt til ham som UEFA-president og ønsker å fremme ham som kandidat til FIFA-president.
Nordisk motstand. Det danske medlemmet Allan Hansen i UEFAs eksekutivkomité har avvist at det finnes en slik konsensus. Og i følge min gode kollega Jan Jensen i danske Ekstra Bladet foreslo de nordiske landene på møtet i Nyon, med støtte fra andre land å diskutere seg fram til en annen europeisk kandidat til FIFA-presidentvervet.

Det viser to ting:
  1. at det er intern splittelse i FIFA om framtiden til Michel Platini og at det langt fra råder noen konsensus internt i UEFA.
  2. at UEFAs eksekutivkomité og samlingen av europeiske fotballforbund ikke evner å ta alvoret innover seg. Det eneste riktige hadde vært å kaste Michel Platini.
Platini suspendert. Etter at det ble avdekket at Michel Platini hadde mottatt ca. 17 millioner norske kroner av Sepp Blatter i 2011 for arbeid han angivelig skulle ha gjort ni år før fikk FIFAs etiske komité – der NFF-president Yngve Hallén sitter – til å suspendere den franske UEFA-presidenten i 90 dager. Blir suspensjonen oppretholdt etter at ankebehandlingen Michel Platini har søkt om blir han ikke FIFA-president og hans tid som UEFA-president henger også i en tynn tråd.
Spørsmålene som må stilles. Spørsmålene som avgjør Platinis skjebne er hvorfor han fikk disse pengene så sent, hvorfor han ikke har sagt noe til andre i UEFA om denne avtalen og hvorfor det ikke forelå en skriftlig avtale som garanterte han disse pengene akkurat i 2011. Han fikk pengene kort tid etter at han snudde fra USA til Qatar da VM-vertskapet for 2022 skulle velges og bare kort tid før Sepp Blatter skulle velges som president og fikk støtte av Michel Platini. Det lukter korrupsjon langt vei.
To muligheter. På det ekstraordinære møtet i dag hadde UEFA i realiteten to muligheter. Enten gi han enstemmig støtte til å prøve seg i en ankeprosess og å holde døren åpen for at han kan bli FIFA-president eller å kaste ham på hue og rævva rett ut fra hovedkvarteret i Nyon. De valgte den første løsningen og kjøpte seg dermed tid. Men samtidig solgte de all troverdighet.
Absurdistan. For dette er ikke bare en intern sak for fotballen. Det foregår også en sivil etterforskning og etter UEFAs beslutning i dag kan vi havne opp i den absurde situasjonen at Platini kan bli frikjent av sine egne, bli valgt til FIFA-president og komme i fengsel for korrupsjon. Noen som snakket om å rydde opp i FIFA?
Akkurat nå virker det mer som UEFA jobber for å renvaske Michel Platini enn å tenke på UEFAs fremtid og fotballens ve og vel.
Nordisk håp. Håpet vårt nå er at de som ytret seg kritisk innenfor lukkede dører i Nyon i dag også tar bladet fra munnen i offentligheten og sier det de mener og som også den vanlige fotballsupporteren i Europa ønsker: Michel Platini er ikke vår mann.
Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT