Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Tohodet og to tanker i hodet

- Annonse -
Tohodet. Også i idrettspolitikken er Frp tohodet. Ser man på regjeringserklæringen og forslagene som diskuteres på landsmøtet til Frp er det ikke mye som tyder på at Frp er idrettspartiet. Liberaliseringen av spillpolitikken, ja til poker og Postkodelotteriet er noe idretten har kjempet i mot. Med et nei til OL vil de ikke bare sette Høyre i en klemme, de vil også få spørsmål om de i det hele tatt bryr seg om idretten. Mitt råd blir – ta Frp på ordet!
 
 
Overskygget. OL-saken har overskygget all annen fornuftig debatt om idrett – særlig i Østlandsområdet. All anleggsutbygging, rekruttering av barn og frivillige og byutvikling relateres til OL. Motstandere av OL mener at pengene i stedenfor kan brukes til anlegg for barn og unge, mens tilhengerne mener at OL nettopp utløser alt det idretten mangler. Som på mange andre områder i politikken har ingen av dem helt rett.
 
 
Idrettens fanesaker. Idretten har hele tiden argumentert med at OL-vedtaket er gjort etter en grundig demokratisk prosess. Det stemmer. Men det er også gjort andre vedtak som blant annet har vært fremført ved to stortingsvalg og et kommune- og fylkestingsvalg. Idrettens fanesaker i disse valgene har vært å:
 
 
                    Sikre idretten en god, langsiktig og forutsigbar finansiering
                    Sikre momsfritak for frivilligheten
                    Bli kvitt etterslepet på spillemidler til anleggssektoren
                    Det må bygges flere anlegg nå!
                    Idretten må få et forpliktende idrettsløft!
                    Alle elever må få én time fysisk aktivitet hver dag!
 
 
Frps fanesaker. Hva mener Frp om dette? Tar vi utgangspunkt i anmerkningen Frp kom med alene (de kom med mange andre merknader sammen med de andre opposisjonspartiene) i Idrettsmeldingen som regjeringen la fram i 2012 er det mye å ta tak i for skuffede idrettsvenner. Her er forslagene:
 
  • Stortinget ber regjeringen utrede muligheten for et idrettsløft etter modell av Kulturløftet.
  • Stortinget ber regjeringen fremme forslag om økonomiske midler tilsvarende statsgarantien for ungdoms-OL til investering i barne- og ungdomsidretten over hele landet.
  • Stortinget ber regjeringen sørge for at nye tiltak og prioriteringer til idrettsformål som omtales i meldingen, der ikke annet framgår, finansieres innenfor rammen av spillemidlene.
  • Stortinget ber regjeringen iverksette nødvendige tiltak for å fjerne etterslepet i finansieringen på bygging av idrettsanlegg.
  • Stortinget ber regjeringen om å gjennomføre en evaluering av dagens tilskuddsordninger til aktivitet og anlegg.
  • Stortinget ber regjeringen fremme de nødvendige forslag om å innføre fra høsten 2013 én time fysisk aktivitet hver dag for elever i grunnskolen, med en tilsvarende økning av rammetimetallet.
Når man i tillegg vet at Frp er for momsfritak kan man nesten begynne å lure på om hvem som har skrevet idrettens fanesaker?
 
To tanker i hodet samtidig. Idretten er også tohodet fordi den både kan si at Frp ikke tar idretten på alvor hvis det ikke blir OL, men samtidig kan skryte av Frp, skulle de innfri sine egne forslag. Kanskje man i stedet for å sutre over at Frp ikke vil ha OL bør kreve at Frp følger opp alle forslagene de kom med i opposisjon. Noen ganger er det forskjell på å være tohodet og å ha to tanker i hodet samtidig.
 

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT