Skjermbilde NBC
Fotball

Nå tar Saudi-Arabia over Newcastle

I 18 måneder har det saudiske oljefondet og tre britiske forretningsfolk forsøkt å kjøpe den engelske fotballklubben Newcastle av den forhatte eieren Mike Ashley. Denne uken går salget igjennom.

Kjøpssummen skal være på ca. fire milliarder kroner og det er ventet at de nye eierne vil følge forretningsmodellen til eierne til Manchester City og PSG, som eies av henholdsvis Abu Dhabi og Qatar. Over 90% av medlemmene i Newcastle støtter salget.

Salget har dratt ut på grunn av to sammensatte og sammenkoblede problemstillinger.

Stoppet av pirat-TV

For det første har Saudi-Arabia blokkert sendingene til beIN Sports i Saudi-Arabia. beIN Sports er eid av Qatar. Blokkeringen har foregått i fire år, men nylig har Saudi-Arabia sagt at de ikke lenger vil blokkere sendingene.

beIN Sports eier Premier League-rettighetene i Midt-Østen og Premier League så på denne blokkeringen som et brudd på medierettighetene til beIN Sports. I tillegg har saudiske operatører stått bak piratkanalen beoutQ som blant

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: